Tim en Evelyne: ‘We hebben het hele traject met veel plezier doorlopen’

 In Bouwblog Tim en Evelyne

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Tim (40) en Evelyne (40) van Asch een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Amersfoort. Vandaag het laatste deel.

Ten tijde van onze vorige blog werd er nog hard gewerkt aan het huis. Inmiddels wonen we er al een maand. Halverwege mei vond de oplevering plaats. Natuurlijk waren er wel een paar opleverpuntjes, maar niks spannends. De periode erna stond in het teken van het bewoonbaar maken.

Een mooi eindresultaat

Begin 2017 begonnen we met onze droom. Nadat we in februari de knoop hadden doorgehakt en onze handtekeningen zetten onder het koopcontract voor de grond, begonnen de ontwerpgesprekken met ontwerper Marten. Al snel kreeg onze droom vorm. En nu, ongeveer anderhalf jaar later, wonen we in onze droom. We vinden het echt prachtig geworden. Het is niet alleen de ‘look and feel’, maar eigenlijk alles. De ruimtes en indeling kloppen en voelen goed. De omgeving is top. Enerzijds de natuur: ’s nachts wordt onze tuin ingenomen door konijnen, hazen, reeën en naast ons huis rennen de pony’s heen en weer. En we fietsen zo even naar de binnenstad van Amersfoort.

Betonvloer

Een van de spannendste keuzes was die voor de betonvloer. Ook daar zijn we erg blij mee. Hij is mooi geworden en erg handig in het gebruik. Na oplevering hadden we eerst twijfels over het eindresultaat. Niet omdat we het niet mooi vonden, maar wel omdat we grote verschillen zagen. Eigenlijk per vierkante meter. Was het allemaal wel goed gegaan? Gelukkig waren de mensen van De Ronde betonvloeren erg behulpzaam. Ze hebben ons uitgelegd wat wel en ook wat (nog) niet in orde was. De punten die nog niet in orde waren zijn direct verholpen.

‘Een eigen huis bouwen kost 3 jaar van je leven’

We hebben de afgelopen anderhalf jaar vaak gehoord dat een eigen huis (laten) bouwen drie jaar van je leven kost. Wij herkennen dat helemaal niet. We hebben het hele traject met veel plezier doorlopen. Natuurlijk kom je tegenvallers tegen. Het gaat erom hoe je die oplost, samen met iedereen die eraan meewerkt. We hebben het geluk (of de selectie-zintuigen) gehad om vooral mensen en bedrijven om ons heen te hebben gehad die gewoon een goed eindresultaat wilden realiseren. Dat zorgde ervoor dat tegenvallers meestal best meevielen. Ook de planning is perfect geweest, de oplevering vond een maand eerder plaats dan verwacht.

Via deze weg willen we onze dank uitspreken aan de vele mensen die ons hebben geholpen onze droom waar te maken. Natuurlijk Patrick, Michiel, Udo, Marten, Michel en alle anderen bij Mensink. Maar ook de mensen van Nijhof Installatietechniek, Raab Karcher, De Ronde betonvloeren, Van Manen Haarden & Keukens, Gebroeders Pietersen stukadoors, De Nooy Schilders, Bennie Schoemaker Schildersbedrijf en Erixs Creatief Maatwerk. Het is geworden wat we hoopten!

Tim & Evelyne

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search