Alles wat we (tegenwoordig) willen

PROJECTEN

Alles wat we (tegenwoordig) willen

Dit huis heeft alles in zich wat veel mensen vandaag de dag mooi vinden: een combinatie van hout en metselwerk, een strakke vormgeving, open ruimtes die via vides met elkaar worden verbonden, overdekt buiten zitten, een gesloten voorzijde en openingen richting het landschap.

Omdat deze woning niet per se moeilijk is om te bouwen, is de prijs per kuub relatief laag. Gezien de beperkte inhoud van de woning, een keuze om kosten te besparen, hebben we ervoor gekozen om geen slaapkamer op de begane grond te tekenen. Om de woning toch levensloopbestendig te maken is gekozen voor een rechte steektrap, aangezien hier gemakkelijk een traplift aangebracht kan worden.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Gewoon chique

PROJECTEN

Gewoon chique

Bescheiden budget, maar grootse wensen. En dan? Denken in oplossingen en mogelijkheden natuurlijk! Om een vrijstaande woning te kunnen realiseren met een relatief kleine portemonnee hebben we dit huis in overleg met de opdrachtgevers basic en rechttoe rechtaan gehouden. De plattegrond is bijvoorbeeld efficiënt, waardoor van verloren ruimte nauwelijks sprake is. Daarnaast begint het schuine dak al een meter boven de verdiepingsvloer. Aangezien vierkante meters dak goedkoper zijn dan vierkante meters gemetselde muur is dit een slimme oplossing.

En toch: deze woning oogt allerminst dertien in een dozijn, laat staan goedkoop. Dat hebben we voor elkaar gekregen door de fraaie afwerking aan de buitenzijde. Door een combinatie van fraké noir gevelplanken en twee wit gestucte kopse gevels heeft de woning een eigen ‘smoel’. Overigens: hoewel dit huis is ontworpen in een tijd dat de prijzen van bouwmaterialen nog niet de pan uit rezen, is deze manier van bouwen gezien de huidige omstandigheden in de bouw ineens heel relevant.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Verbouwen? Of toch een ruimtelijke schuurwoning?

PROJECTEN

Verbouwen? Of toch een ruimtelijke schuurwoning?

De oorspronkelijke vraag: willen jullie meedenken over de uitbreiding en verduurzaming van onze bestaande woning, gebouwd in de jaren ‘90? We zijn aan het rekenen geslagen en concludeerden al snel: het is goedkoper om opnieuw te beginnen. (n.b. dit was twee jaar geleden.)

En zo geschiedde. Het resultaat is een duurzame schuurwoning met veel hout en aan de voorzijde veel glas. De woning is optimaal geïsoleerd en voorzien van bodemwarmtepomp en zonnepanelen en daarmee helemaal energieneutraal. Geen gigantisch grote woning, maar hij voelt heel ruimtelijk. De gevelbekleding is frake noir.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Eigentijdse strakke woning met knusse hoekjes om je in terug te trekken

PROJECTEN

Eigentijdse strakke woning met knusse hoekjes om je in terug te trekken

Deze woning met wit stucwerk bevat goed doordachte duurzame keuzes. De zonnepanelen vallen weg in het daksysteem en liggen door de vorm van het dak perfect op het zuiden. Dit levert aan de tuinkant veel hoogte en ruimte voor de raampartijen op. Dit maakt het huis van binnen visueel groter. De dakramen boven het trapgat versterken het ruimtelijke gevoel. Bovendien zorgen ze voor zomernachtventilatie. Het overhoekse raam in de woonkamer geeft zicht op straat, zonder het gevoel te geven dat je in het zicht zit. Ook de veranda is een knusse hoek geworden door het iets verhoogde plafond met een hoog afwerkingsniveau.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Moderne energieneutrale woning in 2020-stijl

PROJECTEN

Moderne energieneutrale woning in 2020-stijl

De opdrachtgevers van deze fraaie, vrijstaande woning hadden de wens om een energieneutraal huis te laten bouwen. Daar hebben we ons best voor gedaan door veel aandacht te besteden aan (gevel)isolatie en kierdichting (lees: purren, rubberen en plakken). Toen het huis klaar was is er een blowerdoortest uitgevoerd. De benodigde QV10-waarde van 0,6 is daarbij ruimschoots gehaald (uitslag: 0,3). Al met al is dit een moderne woning in 2020-stijl met alles erop en eraan. Fancy!

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Klassieke vormen in een modern jasje

PROJECTEN

Klassieke vormen in een modern jasje

Deze fraaie woning is opgemetseld op een strokenfundering en aan de buitenzijde wit gekeimd. Deze speciale verf geeft het huis een mooie uitstraling en is UV-bestendig (kleurbehoud!) en waterdamdoorlaatbaar. Hierdoor bladdert de verf niet af en kan er geen scheurvorming ontstaan. Keimverf ademt waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen.

Qua vormgeving doet het huis denken aan een woning uit eerdere tijden. Onder meer het steile dak (55 graden!) en de voor- en achtergevel zorgen voor deze uitstraling. Wat verder in het oog springt: de eiken constructie ten behoeve van de overkapping en de zinken topgevelafdekkers. Al met al een woning met mooie, zorgvuldig uitgewerkte details. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Alle woonfuncties binnen handbereik

PROJECTEN

Alle woonfuncties binnen handbereik

Steeds meer opdrachtgevers vragen om een huis met alle woonfuncties op de begane grond. Logisch: want zo zorg je ervoor dat je lang in je huis kan blijven wonen, ook als je later minder goed te been bent. Deze woning is het resultaat van zo’n woonwens. 

Het mooie, strakke vrijstaande huis (op een ruime kavel) heeft een gevel met een combinatie van metselwerk, gevelplanken en gevelstuc. De aluminium kozijnen springen in het oog, net als de uitkragende verdiepingsvloer. Al met al een woning waar de bewoners nog jarenlang plezier van gaan hebben. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

De plek die een schuurwoning verdiende

PROJECTEN

De plek die een schuurwoning verdiende

Een laan met prachtige bomen in het buitengebied, zo’n plek verdient een onopvallende schuurwoning die opgaat in het landschap. En zo geschiedde. Bij het ontwerp van deze woning stond de verbinding met het buitenleven centraal. De grote openingen in de kopgevels op de begane grond zorgen voor uitzicht en licht. De houten gevelbekleding is van cape cod, vervaardigd uit Noord-Amerikaans grenen. Dit duurzame product biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden en is vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Leuk detail bij dit project: de fundering van de schuur hebben wij gemaakt. De klant heeft de schuur zelf gebouwd. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Pure stadswoning in Havenkwartier Deventer

PROJECTEN

Pure stadswoning in Havenkwartier Deventer

Misschien wel de hoogste woning die we in 25 jaar Mensink Bouwbedrijf hebben gebouwd. Door 14 meter de hoogte in te gaan, hebben de bewoners een ruime stadswoning gecreëerd, ondanks het beperkte kaveloppervlak.

Bijzonder zijn de verschillende niveaus, die ten opzichte van elkaar verspringen. Een van de woonlagen heeft zelfs een vier meter hoog plafond. Ook van deze tijd: de staalconstructies en betonvloeren die in het zicht zijn gebleven. ‘Puur’ en ‘industrieel’, die woorden zijn hier zeker op de plaats. De zwarte stalen deuren geven het huis de juiste finishing touch. Architect: Angela Holterman/HOLLANDS HUIS

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

PROJECTEN

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

Nieuwe buren zijn altijd spannend. Maar toen onze buren bij ons aanklopten met de vraag of we hun nieuwe huis wilden bouwen, werden de vriendschappen snel gesloten. Het huis, dat midden tussen de weilanden staat, is prachtig geworden. Doordat de begane grond een meter boven het maaiveld is gelegen (de slaapkamers bevinden zich in het souterrain) hebben de bewoners, onze buren, een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer. Bekijk het filmpje maar eens en oordeel zelf.

In dit huis is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en doordat er veel glas is gebruikt, profiteren de bewoners van veel ‘gratis’ warmte. Verder zijn de isolatiewaardes in dit huis erg hoog, mede dankzij de toepassing van triple beglazing. Ontwerp: Marten

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.