Moderne energieneutrale woning in 2020-stijl

PROJECTEN

Moderne energieneutrale woning in 2020-stijl

De opdrachtgevers van deze fraaie, vrijstaande woning hadden de wens om een energieneutraal huis te laten bouwen. Daar hebben we ons best voor gedaan door veel aandacht te besteden aan (gevel)isolatie en kierdichting (lees: purren, rubberen en plakken). Toen het huis klaar was is er een blowerdoortest uitgevoerd. De benodigde QV10-waarde van 0,6 is daarbij ruimschoots gehaald (uitslag: 0,3). Al met al is dit een moderne woning in 2020-stijl met alles erop en eraan. Fancy!

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Klassieke vormen in een modern jasje

PROJECTEN

Klassieke vormen in een modern jasje

Deze fraaie woning is opgemetseld op een strokenfundering en aan de buitenzijde wit gekeimd. Deze speciale verf geeft het huis een mooie uitstraling en is UV-bestendig (kleurbehoud!) en waterdamdoorlaatbaar. Hierdoor bladdert de verf niet af en kan er geen scheurvorming ontstaan. Keimverf ademt waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen.

Qua vormgeving doet het huis denken aan een woning uit eerdere tijden. Onder meer het steile dak (55 graden!) en de voor- en achtergevel zorgen voor deze uitstraling. Wat verder in het oog springt: de eiken constructie ten behoeve van de overkapping en de zinken topgevelafdekkers. Al met al een woning met mooie, zorgvuldig uitgewerkte details. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Alle woonfuncties binnen handbereik

PROJECTEN

Alle woonfuncties binnen handbereik

Steeds meer opdrachtgevers vragen om een huis met alle woonfuncties op de begane grond. Logisch: want zo zorg je ervoor dat je lang in je huis kan blijven wonen, ook als je later minder goed te been bent. Deze woning is het resultaat van zo’n woonwens. 

Het mooie, strakke vrijstaande huis (op een ruime kavel) heeft een gevel met een combinatie van metselwerk, gevelplanken en gevelstuc. De aluminium kozijnen springen in het oog, net als de uitkragende verdiepingsvloer. Al met al een woning waar de bewoners nog jarenlang plezier van gaan hebben. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

De plek die een schuurwoning verdiende

PROJECTEN

De plek die een schuurwoning verdiende

Een laan met prachtige bomen in het buitengebied, zo’n plek verdient een onopvallende schuurwoning die opgaat in het landschap. En zo geschiedde. Bij het ontwerp van deze woning stond de verbinding met het buitenleven centraal. De grote openingen in de kopgevels op de begane grond zorgen voor uitzicht en licht. De houten gevelbekleding is van cape cod, vervaardigd uit Noord-Amerikaans grenen. Dit duurzame product biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden en is vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Leuk detail bij dit project: de fundering van de schuur hebben wij gemaakt. De klant heeft de schuur zelf gebouwd. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Pure stadswoning in Havenkwartier Deventer

PROJECTEN

Pure stadswoning in Havenkwartier Deventer

Misschien wel de hoogste woning die we in 25 jaar Mensink Bouwbedrijf hebben gebouwd. Door 14 meter de hoogte in te gaan, hebben de bewoners een ruime stadswoning gecreëerd, ondanks het beperkte kaveloppervlak.

Bijzonder zijn de verschillende niveaus, die ten opzichte van elkaar verspringen. Een van de woonlagen heeft zelfs een vier meter hoog plafond. Ook van deze tijd: de staalconstructies en betonvloeren die in het zicht zijn gebleven. ‘Puur’ en ‘industrieel’, die woorden zijn hier zeker op de plaats. De zwarte stalen deuren geven het huis de juiste finishing touch. Architect: Angela Holterman/HOLLANDS HUIS

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

PROJECTEN

Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

The Green East is ‘home of green development’. In deze vormalige varkensschuren vind je bedrijven die bezig zijn met de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness. De plannen zijn groots, maar worden stap voor stap gerealiseerd. Of eigenlijk moeten we zeggen: stal voor stal. Het ‘rode’ gebouw was al eerder gerealiseerd, nu is ook ‘geel’ af.

Wat we hebben gedaan? In het kort: stallen omgebouwd tot kantoor- en werkruimtes. In het geval van gebouw rood betekende dat een stuk van de oude stal afbreken en er een glazen kas voor in de plaats zetten. Maar we hebben ook kantoren, laboratoria, koelunits en kweekkamers gebouwd. De houten gevelbekleding geeft de gebouwen een eigentijdse uitstraling.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Stal omgebouwd naar proeflocatie

PROJECTEN

Stal omgebouwd naar proeflocatie

Op het terrein van The Green East hebben we voor ABC Kroos / Rubisco Foods een voormalige stal omgebouwd naar een proeflocatie voor het omzetten van linzen in eiwit. Daarbij hebben we het oude dak verwijderd en met gebruik van de bestaande fundering en staalconstructie nieuwe wanden, vloeren en een nieuw dak opgebouwd. De sandwichpanelen die we daarbij hebben toegepast voldoen aan de hygiëne-eisen die nodig zijn in de voedselindustrie. Onderdeel van het project was de bouw van een toren ten behoeve van twaalf meter hoge silo’s. De proeflocatie draait inmiddels en alles werkt.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

PROJECTEN

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

Nieuwe buren zijn altijd spannend. Maar toen onze buren bij ons aanklopten met de vraag of we hun nieuwe huis wilden bouwen, werden de vriendschappen snel gesloten. Het huis, dat midden tussen de weilanden staat, is prachtig geworden. Doordat de begane grond een meter boven het maaiveld is gelegen (de slaapkamers bevinden zich in het souterrain) hebben de bewoners, onze buren, een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer. Bekijk het filmpje maar eens en oordeel zelf.

In dit huis is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en doordat er veel glas is gebruikt, profiteren de bewoners van veel ‘gratis’ warmte. Verder zijn de isolatiewaardes in dit huis erg hoog, mede dankzij de toepassing van triple beglazing. Ontwerp: Marten

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Ingetogen schuurwoning op boerenerf

PROJECTEN

Ingetogen schuurwoning op boerenerf

In Wesepe bouwden we deze schuurvormige woning op een boerenerf. Om vooral het erf en de bestaande boerderij goed tot haar recht te laten komen, heeft ontwerper Marten Jansen samen met de opdrachtgevers gekozen voor een ingetogen ontwerp. Als je door je oogharen naar de woning kijkt, zie je een kapschuur. Wat verder opvallend is aan deze woning: de lamellen structuur tussen de gebinten. Met die oplossing wordt de hoge (zomer)zon buiten het huis gehouden. Deze woning heeft alle functies op de begane grond.

Deze woning is ontworpen in het kader van de KGO-regeling (voormalige rood voor rood regeling). KGO staat voor kwaliteitsimpuls groene omgeving. In de praktijk betekent dit meestal dat er oude vervallen schuren worden gesloopt, en dat er daarvoor in de plaats een kavel met bouwrecht voor terug komt.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Prachtig gerenoveerd grachtenpand in het centrum van Zwolle

PROJECTEN

Prachtig gerenoveerd grachtenpand in het centrum van Zwolle

Op een van de mooiste plekjes in Zwolle, aan de Thorbeckegracht, verbouwden we dit geweldige grachtenpand. Bij de start van de renovatie was de staat van de woning, gelegen op de eerste en tweede verdieping, erg slecht. Door deze helemaal te strippen en grondig te verbouwen, is het gelukt om er een prettige, ruimte en leefbare woning van te maken. Daarbij is ook veel aandacht besteed aan een goede isolatie.

Door op het achterste gedeelte en opbouw te maken, is er een extra slaapkamer gecreëerd. Verder bijzonder en de moeite waard: de geweldige vide aan de voorzijde van de woning, waardoor je elkaar in de leefkeuken (eerste verdieping) en woonkamer (tweede verdieping) kunt horen. De dakkapel aan de voorzijde geeft vanuit de tweede verdieping een gaaf uitzicht over de binnenstad van Zwolle.  Al met al een zeer geslaagd project. Ontwerp: Marten

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.