Skip to content

Innovatie bij Mensink

Innovatie zit in ons DNA. Bij onze ontwerpers, werkvoorbereiders, de jongens op de bouw – overal.

Wij zijn van nature nieuwsgierig naar hoe dingen beter, sneller en efficiënter kunnen. We zijn dan geen James Watt of Leonardo Da Vinci, maar zorgen er wel voor dat we op tijd aanhaken als de knappe koppen van deze tijd iets nieuws uitvinden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en kiezen het juiste moment om aan te haken. 

Als deelnemer in de Innovatiehub Salland dagen we jongeren uit om zich te buigen over innovatievraagstukken die spelen in de bouw. Samen met onze partners Nijhof, Lenferink en Boerhof geven we hbo- en wo-studenten de kans om te komen met frisse en innovatieve ideeën die onze bedrijfstak verder helpen. De vraag die bij ons centraal staat: wie of wat kunnen we inschakelen om het morgen beter te doen?

Lees hieronder meer over ons energieneutrale kantoor, modulair bouwen, ketensamenwerking en biobased bouwen. Heb je een vraag over innovatie of de toepassing van duurzame materialen? Neem contact met ons op.

Innovatie

Energieneutraal hoofdkwartier

Ons hoofdkwartier is een paradepaardje, een gebouw dat inspireert.

Mensink is ontstaan als aftakking van een boerenbedrijf. Jarenlang werkten we vanuit een voormalige varkensschuur, tot we groen licht kregen om nieuw te bouwen. We besloten: ons hoofdkwartier moet een paradepaardje worden, een gebouw dat inspireert. Zo ontstond er een gebouw met uiterlijke verwijzingen naar de schuur die ooit op deze plek stond. We hebben zelfs de fundering van de varkensschuur hergebruikt. Voor het functionele ontwerp was ‘flexibiliteit’ het toverwoord. Want ons bedrijf is continu in beweging, we willen ruimtes snel kunnen aanpassen. Het gebouw is thermisch onderbroken van de ondergrond, waardoor geen kou uit de fundering omhoog trekt. Daarnaast is het hele kantoor super goed geïsoleerd. Het gebouw vraagt weinig energie, in de winter zet een houtvergasser resthout van de bouwplaats om in de benodigde warmte. Uiteraard zorgen zonnepanelen voor de stroomopbrengst. De oude wanden van de voersilo’s van het boerenbedrijf hebben we hergebruikt als keerwanden van de afvalcontainers waarin we ons afval scheiden. Voor afvalscheiding werken we samen met onze circulaire partner Lagemaat. En zo zijn er nog tig verhalen te vertellen. Kom een keer langs en bekijk ons hoofdkwartier met eigen ogen.

Kantoor Mensink

Bekijk meer over ons hoofdkwartier

blog

Updates

Op de bouw is er altijd actie. Tussen de bedrijven door nemen we tijd om te schrijven over het reilen en zeilen bij Mensink. Lees je mee?

projecten

Maak kennis met ons werk

Kijk rustig rond en doe vooral ideeën op. Maar bedenk daarna waar jíj́ blij van wordt.

Bekijk alle projecten