Skip to content

Innovatie bij Mensink

Innovatie zit in ons DNA. Bij onze ontwerpers, werkvoorbereiders, de jongens op de bouw – overal.

Wij zijn van nature nieuwsgierig naar hoe dingen beter, sneller en efficiënter kunnen. We zijn zelf misschien geen James Watt of Leonardo Da Vinci, maar zorgen er wel voor dat we op tijd aanhaken als de knappe koppen van deze tijd iets nieuws uitvinden. We volgen de ontwikkelingen op de voet en kiezen het juiste moment om aan te haken. Voor de metselrobot is het nog te vroeg, maar met prefab binnenmuren testen we al volop. En met behulp van 3D-brillen geven we klanten nog voor de bouw begint een rondleiding door hun nieuwe woning.

Als deelnemer in de Innovatiehub Salland dagen we de Leonardo Da Vinci’s van deze tijd uit om zich te buigen over innovatie vraagstukken die spelen in de bouw. Samen met onze partners Nijhof, Lenferink en Boerhof geven we hbo- en wo-studenten de kans om te komen met frisse en innovatieve ideeën die onze bedrijfstak verder helpen. De vraag die bij ons centraal staat: wie of wat kunnen we inschakelen om het morgen beter te doen?

Innovatie

Duurzaam bouwen met Mensink

Energieneutraal of helemaal zelfvoorzienend? Kom maar op met je duurzame ambities.

Duurzaam bouwen vinden we de normaalste zaak van de wereld. Logisch, want nieuwe huizen moeten aan veel duurzaamheidseisen voldoen. Een duurzaam huis is de nieuwe standaard. Toch valt er veel te kiezen. Gasloos (nieuw)bouwen is verplicht, en BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) vanaf 2021 ook. Zelfvoorzienend (gasloos en geen elektra-aansluitingen) is gaaf, maar ook uitdagend. Hoe ver wil je gaan, die vraag kan alleen jij beantwoorden.

We kunnen je wel adviseren en dat doen we dan ook graag. Omdat het fijn is om dingen te bekijken en aanraken raden we je aan om langs te gaan bij het Duurzaamheid Inspiratie Centrum van onze installatiepartner Nijhof. In het inspiratiecentrum maak je kennis met de nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid in de bouw. Driedubbel glas,  zonnepanelen en -boliers, warmtepompen, koelsystemen en nog veel meer: je vindt het allemaal in het Duurzaamheid Inspiratie Centrum. Neem alvast en kijkje op de website.

Bekijk onze duurzame projecten

blog

Updates

Op de bouw is er altijd actie. Tussen de bedrijven door nemen we tijd om te schrijven over het reilen en zeilen bij Mensink. Lees je mee?

projecten

Maak kennis met ons werk

Kijk rustig rond en doe vooral ideeën op. Maar bedenk daarna waar jíj́ blij van wordt.

Bekijk alle projecten