Skip to content

Ons verhaal

Wij zijn Mensink, een verzameling vakmensen die vol passie verder bouwen op de fundamenten van een boerenbedrijf.

Mensink – voorheen Mensink Bouwbedrijf – zag het licht in 1994. Uit nood, want Gonard wilde eigenlijk boer worden. Maar het boerenbedrijf van zijn vader leverde niet genoeg geld op voor twee gezinnen en dus schreef hij zich samen met zijn broer Eerhard in bij de Kamer van Koophandel. Lange tijd gingen bouw- en boerenbedrijf hand in hand aan de Broeklanderdijk 30. Tot 2011, toen het laatste vee verdween. Sindsdien is het bouwbedrijf een fulltime bezigheid.

Innoveren en verbeteren zit vanaf dag één in het DNA van al onze medewerkers. We zoeken altijd naar oplossingen om slimmer, beter en efficiënter te werken. Aan de tekentafel, op kantoor én op de bouwplaats. We volgen de ontwikkelingen in de markt en zorgen dat we op tijd aanhaken. De meest recente uiting van deze vooruitgang: het energieneutrale bedrijfspand dat we in 2019 en 2020 bouwden op de fundering van een voormalige varkensstal, tot dat moment ons kantoor.

Mensink wordt geleid door mede-oprichter Gonard Mensink en Marten Jansen, die zich in 2004 bij de broers voegde als mede-eigenaar. De rolverdeling: Marten neemt nieuwe opdrachtgevers onder zijn hoede en is verantwoordelijk voor het ontwerpproces, Gonard – directeur mensen en bouwen – neemt het stokje over zodra het ontwerp af is. Gonard: ‘Die samenwerking loopt. Wat Marten samen met opdrachtgevers bedenkt bouwen onze jongens graag en andersom weet Marten wat er mogelijk is. Ontwerpen worden niet in beton gegoten, waardoor er ook tijdens de bouw ruimte blijft om aanpassingen te doen.’

Kantoor Mensink
Team Mensink Lissabon 2024
Oprichting Mensink Bouwbedrijf B.V.
2004
Gonard en zijn vader stoppen met de koeien.
2013
Nieuw kantoor, nieuwe huisstijl, nog altijd Mensink.
2024
1994
Marten Jansen voegt zich bij de Mensink broers.
2006
De dertigste leerling komt in dienst.
2021
Mensink bestaat 30 jaar.
Oprichting Mensink Bouwbedrijf B.V.
1994
Marten Jansen voegt zich bij de Mensink broers.
2004
Gonard en zijn vader stoppen met de koeien.
2006
De dertigste leerling komt in dienst.
2013
Nieuw kantoor, nieuwe huisstijl, nog altijd Mensink.
2021
Mensink bestaat 30 jaar!
2024

TEAM

Betrokken, origineel, innovatief en flexibel

Wij zijn ons ervan doordrongen dat we niet voor onszelf bouwen, maar voor jou. De stenen kunnen nog zo recht op elkaar liggen, uiteindelijk gaat het erom dat jij prettig woont in een fijn huis. De uitwerking en detaillering van een huis zijn daarin alles bepalend. Daarom blijven we ook tijdens de bouw overleggen. Iedereen die bij Mensink werkt weet wat het betekent om flexibel te zijn, mee te denken en creatief te zijn.

Werken bij Mensink? Je bent welkom. Bekijk onze vacature.

Ontwerp

Een huis waar je blij van wordt begint met een ontwerp dat past bij jóú.

Ontwerp op maat