A-typisch

Mensen van de wereld a-typische woning

PROJECTEN

Realisatie a-typische woning

Deze ruime woning met grote glaspartijen is een mooie mix tussen modern en landelijk, met oog voor detail. Het past perfect in het landschap, zowel van buiten als van binnen. Het weidse uitzicht en de rust ervaar je in praktisch iedere ruimte, maar de drie vides zorgen voor een optimale beleving. En als dat je nog niet zen genoeg maakt, dan doet het overcomplete wooncomfort dat wel. Op zowel de boven- als benedenverdieping vind je slaap- en badkamers. Het huis is van alle gemakken voorzien. Dát is thuiskomen. 

Fotograaf: Jasper Rouwenhorst. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Alles wat we (tegenwoordig) willen

PROJECTEN

Alles wat we (tegenwoordig) willen

Dit huis heeft alles in zich wat veel mensen vandaag de dag mooi vinden: een combinatie van hout en metselwerk, een strakke vormgeving, open ruimtes die via vides met elkaar worden verbonden, overdekt buiten zitten, een gesloten voorzijde en openingen richting het landschap.

Omdat deze woning niet per se moeilijk is om te bouwen, is de prijs per kuub relatief laag. Gezien de beperkte inhoud van de woning, een keuze om kosten te besparen, hebben we ervoor gekozen om geen slaapkamer op de begane grond te tekenen. Om de woning toch levensloopbestendig te maken is gekozen voor een rechte steektrap, aangezien hier gemakkelijk een traplift aangebracht kan worden.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Verbouwen? Of toch een ruimtelijke schuurwoning?

PROJECTEN

Verbouwen? Of toch een ruimtelijke schuurwoning?

De oorspronkelijke vraag: willen jullie meedenken over de uitbreiding en verduurzaming van onze bestaande woning, gebouwd in de jaren ‘90? We zijn aan het rekenen geslagen en concludeerden al snel: het is goedkoper om opnieuw te beginnen. (n.b. dit was twee jaar geleden.)

En zo geschiedde. Het resultaat is een duurzame schuurwoning met veel hout en aan de voorzijde veel glas. De woning is optimaal geïsoleerd en voorzien van bodemwarmtepomp en zonnepanelen en daarmee helemaal energieneutraal. Geen gigantisch grote woning, maar hij voelt heel ruimtelijk. De gevelbekleding is frake noir.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Moderne energieneutrale woning in 2020-stijl

PROJECTEN

Moderne energieneutrale woning in 2020-stijl

De opdrachtgevers van deze fraaie, vrijstaande woning hadden de wens om een energieneutraal huis te laten bouwen. Daar hebben we ons best voor gedaan door veel aandacht te besteden aan (gevel)isolatie en kierdichting (lees: purren, rubberen en plakken). Toen het huis klaar was is er een blowerdoortest uitgevoerd. De benodigde QV10-waarde van 0,6 is daarbij ruimschoots gehaald (uitslag: 0,3). Al met al is dit een moderne woning in 2020-stijl met alles erop en eraan. Fancy!

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

De plek die een schuurwoning verdiende

PROJECTEN

De plek die een schuurwoning verdiende

Een laan met prachtige bomen in het buitengebied, zo’n plek verdient een onopvallende schuurwoning die opgaat in het landschap. En zo geschiedde. Bij het ontwerp van deze woning stond de verbinding met het buitenleven centraal. De grote openingen in de kopgevels op de begane grond zorgen voor uitzicht en licht. De houten gevelbekleding is van cape cod, vervaardigd uit Noord-Amerikaans grenen. Dit duurzame product biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden en is vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Leuk detail bij dit project: de fundering van de schuur hebben wij gemaakt. De klant heeft de schuur zelf gebouwd. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

PROJECTEN

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

Nieuwe buren zijn altijd spannend. Maar toen onze buren bij ons aanklopten met de vraag of we hun nieuwe huis wilden bouwen, werden de vriendschappen snel gesloten. Het huis, dat midden tussen de weilanden staat, is prachtig geworden. Doordat de begane grond een meter boven het maaiveld is gelegen (de slaapkamers bevinden zich in het souterrain) hebben de bewoners, onze buren, een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer. Bekijk het filmpje maar eens en oordeel zelf.

In dit huis is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en doordat er veel glas is gebruikt, profiteren de bewoners van veel ‘gratis’ warmte. Verder zijn de isolatiewaardes in dit huis erg hoog, mede dankzij de toepassing van triple beglazing. Ontwerp: Marten

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Ingetogen schuurwoning op boerenerf

PROJECTEN

Ingetogen schuurwoning op boerenerf

In Wesepe bouwden we deze schuurvormige woning op een boerenerf. Om vooral het erf en de bestaande boerderij goed tot haar recht te laten komen, heeft ontwerper Marten Jansen samen met de opdrachtgevers gekozen voor een ingetogen ontwerp. Als je door je oogharen naar de woning kijkt, zie je een kapschuur. Wat verder opvallend is aan deze woning: de lamellen structuur tussen de gebinten. Met die oplossing wordt de hoge (zomer)zon buiten het huis gehouden. Deze woning heeft alle functies op de begane grond.

Deze woning is ontworpen in het kader van de KGO-regeling (voormalige rood voor rood regeling). KGO staat voor kwaliteitsimpuls groene omgeving. In de praktijk betekent dit meestal dat er oude vervallen schuren worden gesloopt, en dat er daarvoor in de plaats een kavel met bouwrecht voor terug komt.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Sallandse IJsselhoeve gestript en grondig gerenoveerd

PROJECTEN

Sallandse IJsselhoeve gestript en grondig gerenoveerd

Deze klassieke en typisch Sallandse boerderij hebben we vanbinnen helemaal gestript en grondig verbouwd. Grofweg zijn er twee fijne ruimtes ontstaan: een grote leefkeuken en een compacte woon-/tv-kamer die van elkaar gescheiden worden door een keukenblok en twee glazen deuren. Daarnaast is er een speelkamer voor de kinderen gecreëerd.

Gedurende de bouw is onze timmerman samen met de opdrachtgevers tot nieuwe inzichten gekomen, waardoor we tijdens het bouwproces verschillende aanpassingen hebben gedaan. Dat heeft onder meer geleid tot een verhoging in de vloer op de overloop. Ontwerp: Marten. Foto’s: Anneke Gambon

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

2018-versie van klassieke jaren zeventig bungalow

PROJECTEN

2018-versie van klassieke jaren zeventig bungalow

In Heino hebben we deze moderne en landelijke woning gebouwd naar een ontwerp van ontwerper Marten Jansen. In de basis is dit een eenvoudige bungalow, maar door het stucwerk, de grote raamvlakken en de rietgedekte kap, heeft de woning een hele moderne uitstraling die goed past in het buitengebied.

Wens van de bewoners was in ieder geval om alle belangrijke voorzieningen op de begane grond te realiseren. Met een slaap- en badkamer op de begane grond is dat gelukt. Op de plek van de trap naar boven zie je een vide gecreëerd (het opgaande element aan de voorzijde), wat zowel binnen als buiten een ruimtelijk effect geeft. Ontwerp: Marten.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Wit gestucte villa aan de rand van Diepenveen

PROJECTEN

Wit gestucte villa aan de rand van Diepenveen

We hebbend deze prachtige wit gestucte villa, naar een ontwerp van EVE Architecten, gebouwd op een droomplekje aan de rand van Diepenveen. In deze woning hebben we een woonkeuken gecreëerd, waarin de eettafel het hart van het huis is. Vanaf daar kijk je de tuin in, maar heb je ook contact met alle ruimtes in huis. Pas toen de toekomstige bewoners helemaal tevreden waren met de plannen, zijn we gaan bouwen.

De woning is – ten tijde van bouwen (2015) – voorbereid op een ‘energieneutraal’ label in de toekomst. Dit hebben we destijds gerealiseerd door de isolatiewaarden te verhogen, triple beglazing toe te passen en een aardwarmtesysteem te installeren. Deze woning heeft daardoor geen gasaansluiting. Het label ‘energieneutraal’ kunnen de bewoners realiseren door later zonnepanelen achterin de tuin te leggen.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.