De plek die een schuurwoning verdiende

PROJECTEN

De plek die een schuurwoning verdiende

Een laan met prachtige bomen in het buitengebied, zo’n plek verdient een onopvallende schuurwoning die opgaat in het landschap. En zo geschiedde. Bij het ontwerp van deze woning stond de verbinding met het buitenleven centraal. De grote openingen in de kopgevels op de begane grond zorgen voor uitzicht en licht. De houten gevelbekleding is van cape cod, vervaardigd uit Noord-Amerikaans grenen. Dit duurzame product biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden en is vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Leuk detail bij dit project: de fundering van de schuur hebben wij gemaakt. De klant heeft de schuur zelf gebouwd. 

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Pure stadswoning in Havenkwartier Deventer

PROJECTEN

Pure stadswoning in Havenkwartier Deventer

Misschien wel de hoogste woning die we in 25 jaar Mensink Bouwbedrijf hebben gebouwd. Door 14 meter de hoogte in te gaan, hebben de bewoners een ruime stadswoning gecreëerd, ondanks het beperkte kaveloppervlak.

Bijzonder zijn de verschillende niveaus, die ten opzichte van elkaar verspringen. Een van de woonlagen heeft zelfs een vier meter hoog plafond. Ook van deze tijd: de staalconstructies en betonvloeren die in het zicht zijn gebleven. ‘Puur’ en ‘industrieel’, die woorden zijn hier zeker op de plaats. De zwarte stalen deuren geven het huis de juiste finishing touch. Architect: Angela Holterman/HOLLANDS HUIS

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

PROJECTEN

Prachtig uitzicht tussen de weilanden

Nieuwe buren zijn altijd spannend. Maar toen onze buren bij ons aanklopten met de vraag of we hun nieuwe huis wilden bouwen, werden de vriendschappen snel gesloten. Het huis, dat midden tussen de weilanden staat, is prachtig geworden. Doordat de begane grond een meter boven het maaiveld is gelegen (de slaapkamers bevinden zich in het souterrain) hebben de bewoners, onze buren, een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer. Bekijk het filmpje maar eens en oordeel zelf.

In dit huis is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en doordat er veel glas is gebruikt, profiteren de bewoners van veel ‘gratis’ warmte. Verder zijn de isolatiewaardes in dit huis erg hoog, mede dankzij de toepassing van triple beglazing. Ontwerp: Marten

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Ingetogen schuurwoning op boerenerf

PROJECTEN

Ingetogen schuurwoning op boerenerf

In Wesepe bouwden we deze schuurvormige woning op een boerenerf. Om vooral het erf en de bestaande boerderij goed tot haar recht te laten komen, heeft ontwerper Marten Jansen samen met de opdrachtgevers gekozen voor een ingetogen ontwerp. Als je door je oogharen naar de woning kijkt, zie je een kapschuur. Wat verder opvallend is aan deze woning: de lamellen structuur tussen de gebinten. Met die oplossing wordt de hoge (zomer)zon buiten het huis gehouden. Deze woning heeft alle functies op de begane grond.

Deze woning is ontworpen in het kader van de KGO-regeling (voormalige rood voor rood regeling). KGO staat voor kwaliteitsimpuls groene omgeving. In de praktijk betekent dit meestal dat er oude vervallen schuren worden gesloopt, en dat er daarvoor in de plaats een kavel met bouwrecht voor terug komt.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Moderne woning met vouwwand van glas

PROJECTEN

Moderne woning met vouwwand

Deze woning is helemaal gericht op buiten leven. De grote glazen vouwwand zorgt ervoor dat de bewoners binnen en buiten optimaal met elkaar kunnen verbinden. Omdat de binnenvloer doorloopt op het terras wordt dit gevoel nog extra versterkt. Qua uitstraling vallen vooral de verticale elementen op. Het maakt deze jaren ’70 bungalow erg dynamisch en modern.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

2018-versie van klassieke jaren zeventig bungalow

PROJECTEN

2018-versie van klassieke jaren zeventig bungalow

In Heino hebben we deze moderne en landelijke woning gebouwd naar een ontwerp van ontwerper Marten Jansen. In de basis is dit een eenvoudige bungalow, maar door het stucwerk, de grote raamvlakken en de rietgedekte kap, heeft de woning een hele moderne uitstraling die goed past in het buitengebied.

Wens van de bewoners was in ieder geval om alle belangrijke voorzieningen op de begane grond te realiseren. Met een slaap- en badkamer op de begane grond is dat gelukt. Op de plek van de trap naar boven zie je een vide gecreëerd (het opgaande element aan de voorzijde), wat zowel binnen als buiten een ruimtelijk effect geeft. Ontwerp: Marten.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Wit gestucte villa aan de rand van Diepenveen

PROJECTEN

Wit gestucte villa aan de rand van Diepenveen

We hebbend deze prachtige wit gestucte villa, naar een ontwerp van EVE Architecten, gebouwd op een droomplekje aan de rand van Diepenveen. In deze woning hebben we een woonkeuken gecreëerd, waarin de eettafel het hart van het huis is. Vanaf daar kijk je de tuin in, maar heb je ook contact met alle ruimtes in huis. Pas toen de toekomstige bewoners helemaal tevreden waren met de plannen, zijn we gaan bouwen.

De woning is – ten tijde van bouwen (2015) – voorbereid op een ‘energieneutraal’ label in de toekomst. Dit hebben we destijds gerealiseerd door de isolatiewaarden te verhogen, triple beglazing toe te passen en een aardwarmtesysteem te installeren. Deze woning heeft daardoor geen gasaansluiting. Het label ‘energieneutraal’ kunnen de bewoners realiseren door later zonnepanelen achterin de tuin te leggen.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.