Een plek om bij te tanken, letterlijk en figuurlijk

PROJECTEN

Een plek om bij te tanken, letterlijk en figuurlijk

Zie hier, een nieuw tankstation van OQ Value. Inclusief het hoofdkantoor van deze brandstofdistributeur, een wasstraat én een lunchroom. Kortom: de ‘Poort van Raalte’. Een plek om bij te tanken, letterlijk en figuurlijk. Samen met diverse nevenaannemers zijn we op het perceel van de voormalige caravanhandelaar aan de slag gegaan. Bouwkundig is het hoofdgebouw opgetrokken uit traditioneel metselwerk en betonvloeren, maar het afwerkingsniveau is alles behalve traditioneel. Neem alleen al de aluminium vliesgevel met het vele glas. Het is een eyecatcher geworden, waar zowel eigenaar als voorbijgangers veel plezier aan zullen beleven.

Zo, en nu jij?

Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

PROJECTEN

Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

The Green East is ‘home of green development’. In deze voormalige varkensschuren vind je bedrijven die bezig zijn met de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness. De plannen zijn groots, maar worden stap voor stap gerealiseerd. Of eigenlijk moeten we zeggen: stal voor stal. Het ‘rode’ gebouw was al eerder gerealiseerd, nu is ook ‘geel’ af.

Wat we hebben gedaan? In het kort: stallen omgebouwd tot kantoor- en werkruimtes. In het geval van gebouw rood betekende dat een stuk van de oude stal afbreken en er een glazen kas voor in de plaats zetten. Maar we hebben ook kantoren, laboratoria, koelunits en kweekkamers gebouwd. De houten gevelbekleding geeft de gebouwen een eigentijdse uitstraling.

Zo, en nu jij?

Stal omgebouwd naar proeflocatie

PROJECTEN

Stal omgebouwd naar proeflocatie

Op het terrein van The Green East hebben we voor ABC Kroos / Rubisco Foods een voormalige stal omgebouwd naar een proeflocatie voor het omzetten van linzen in eiwit. Daarbij hebben we het oude dak verwijderd en met gebruik van de bestaande fundering en staalconstructie nieuwe wanden, vloeren en een nieuw dak opgebouwd. De sandwichpanelen die we daarbij hebben toegepast voldoen aan de hygiëne-eisen die nodig zijn in de voedselindustrie. Onderdeel van het project was de bouw van een toren ten behoeve van twaalf meter hoge silo’s. De proeflocatie draait inmiddels en alles werkt.

Zo, en nu jij?