‘Wildverband is geluk bij een ongeluk’

 In Bouwblog Tim en Evelyne

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Tim (39) en Evelyne (40) van Asch een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Amersfoort. Vandaag deel 3, over een misverstand (met positieve gevolgen).

Door Tim en Evelyne van Asch 

Dakterras
De kerstvakantie ligt inmiddels achter ons en er is alweer veel gebeurt in, aan en rondom ons aanstaande huis. Beneden is alles ‘dicht’ en kunnen we al echt door het huis heenlopen – van ruimte naar ruimte, met een dak boven je hoofd. Het is net echt. We kunnen ook al naar boven, al kom je nu nog uit bij een soort dakterras. Omdat de kap er binnenkort opkomt, zal dat snel veranderen.

Het metselwerk, waar we eerder over vertelden en wat we spannend vonden, is erg gaaf geworden. We hebben een gemêleerde en kleurrijke steen uitgezocht. Geen veilige keuze, om het maar zo te zeggen. En als het eenmaal is opgemetseld, breek je het ook niet zo snel meer af. Maar het is goed gekomen. Achteraf een geluk bij een ongeluk, aangezien er een tegenstrijdigheid zat in de bouwplannen.

Wildverband
In het ontwerp stond een halfsteens verband, wat we graag wilden, maar in de technische omschrijving stond pardoes een wildverband omschreven. Voor het bouwbedrijf is de technische omschrijving leidend en dus is het een wildverband geworden. Daar kwamen we pas achter toen het klaar was. Hoewel het dus niet onze eerste keus was, zijn we heel blij met het resultaat. Zo valt een foutje dus de goede kant op, in ons voordeel. Tegelijkertijd is het een herinnering om scherp te blijven op de details en alles wat er gebeurt.

We hebben ook Patrick en Michiel ontmoet, ‘onze’ bouwvakkers. Ze zijn inmiddels vertrouwde gezichten op de bouw. Het werkt fijn om steeds dezelfde gezichten te zien. En het leuke is dat Patrick en Michiel goed communiceren en steeds uitleggen wat er staat te gebeuren. Zo vertelden ze ons over de kap die ze op het veld gaan maken en daarna met een kraan op de plek takelen. Dat gaan we natuurlijk vastleggen. Stay tuned, want daar zul je in de volgende blog wel iets over terug lezen.

Storm
We hebben ook het idee dat Patrick en Michiel er lol in hebben, zelfs in het miezerige weer van de laatste weken. Ze nemen de tijd voor ons en zijn proactief met het stellen van vragen over hoe we dingen willen. Ze doen zelf ook regelmatig voorstellen hoe we dingen het beste aan zouden kunnen pakken. Het is fijn om dat advies van vakmannen te krijgen.

Wat betreft het weer mogen we niet klagen. Vorst en sneeuw is er nog niet echt geweest, op een paar dagen na. Daardoor is er nog geen sprake van noemenswaardige vertraging. Wel is er veel regen gevallen, wat zorgt voor een enorme blubberzooi. Laarzen aan dus. Ook de storm van vorige week heeft geen sporen nagelaten. Kortom: het gaat soepel.

Volgende week gaan we de verdieping zien ontstaan. We houden jullie op de hoogte.

Tim en Evelyne

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search