Bouwblog Tim en Evelyne (deel 1)

 In Bouwblog Tim en Evelyne

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Tim (39) en Evelyne (40) van Asch een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Amersfoort.

Door Tim en Evelyne van Asch

Een tijd geleden ontstond onze wens voor een huis waar je omheen kan lopen. Een huis met een mooi stuk grond om in te kuieren, luieren, tuinieren, voetballen, en ga zo maar door. Een huis in de natuur, maar ook dichtbij de gezellige binnenstad van Amersfoort. Wij, Tim en Evelyne, wonen nu nog in de wijk Vathorst in Amersfoort, samen met onze kinderen Tess (11) en Thomas (8). We hebben lange tijd gezocht naar onze ideale plek. Die vonden we uiteindelijk in Bloeidaal, een perfecte plek op nog geen tien minuten fietsen van de binnenstad. Onze ruime kavel (ongeveer 850 m2) ligt direct aan het beschermd natuurgebied Bloeidaal, De Schammer. We kunnen straks zo vanuit onze achtertuin het natuurgebied in lopen. Hoe gaaf?!

In onze zoektocht hadden we al aardig wat huizen bezocht, kavels bekeken en nieuwbouwprojecten bestudeerd. Elke keer weer zochten we naar de ideale indeling. De plattegrond van ons huis hadden we dan ook al redelijk scherp. Moeilijker was het bedenken van een mooie buitenkant. Al zoekend kwamen we op de website van ontwerper Marten Jansen en Mensink Bouwbedrijf. De ontwerpen van Marten én de mensgerichte cultuur die het bouwbedrijf uitademt spraken ons aan.

 

In gesprek met Marten merkten we al snel dat hij begreep wat we bedoelden. Toch was het ontzettend spannend om in zijn eerste ontwerp te zien hoe hij die vertaling had gemaakt. Het kan natuurlijk enorm tegenvallen. Maar het was de spijker op zijn kop. Met veel geduld en uitleg heeft Marten uiteindelijk een mooi definitief ontwerp opgeleverd. Dat hebben we naast door Mensink ook door twee andere bouwbedrijven laten prijzen om zeker te zijn dat we ook een eerlijke prijs betalen. De keuze voor Mensink was al met al niet moeilijk.

Tot zover het voortraject in een notendop. Want nu begint het echt.

De bouw is vorige week begonnen. Het graafwerk is klaar. En dus ‘moeten’ wij nu al onze tijd besteden aan het maken van keuzes. Welke steen, welk hout, welke schakelaars, waar komt het bad? En natuurlijk zijn we veel op de bouw te vinden. Super leuk om het eindelijk in het eggie te zien. We hebben veel contact met Udo (de werkvoorbereider). Hij neemt ons echt mee in wat er gebeurt, neemt alle tijd om dingen uit te leggen en toe te lichten en komt op tijd met zijn vragen. Dat werkt lekker.

 

Naast dat we er heel veel zin in hebben, vinden we het ook spannend. Vooral de voortgang goed houden we nauwgezet in de gaten, want op 1 augustus 2018 moeten we ons huis uit. Normaal gesproken geen probleem, volgens Mensink. Maar de bouwgekte maakt dat mensen en materialen op zich laten wachten. En de winter staat voor de deur. Voor ons mag de Elfstedentocht nog een jaartje langer uitblijven.

We houden jullie op de hoogte

Tim en Evelyne

Deze berichten vind je misschien ook interessant
Comments
pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search