Bouwblog van Sven en Inez (deel 2)

 In Bouwblog Sven en Inez

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Sven Slinkman (25) en Inez Oldeboer (24) je een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis aan de Marsweg in Middel.

Wie over de Velsdijk rijdt ziet rechts (voor de kijkers links) de contouren van een echt huis ontstaan. Ons huis. Afgelopen maandag zijn de kozijnen en gebinten geleverd, die Alex en Sander samen met Van Straaten (je weet wel, die van de hijskranen) hebben geplaatst en gemonteerd. Het geraamte staat nu. Gaaf om te zien! Het ontwerp, dat we tot nu toe alleen nog van de tekening kennen, wordt ineens realiteit.

De afgelopen twee weken heeft Sander, voorman op de bouw, de gebinten gemaakt bij Mensink aan de zaak in Broekland. Hoewel de bouw even stil heeft gelegen is er achter de schermen dus wel een belangrijke stap gezet. De komende dagen worden de wanden opgezet. De buitenkozijnen op de begane grond worden geplaatst en daarna worden de binnenmuren gemetseld. Het huis krijgt dan nog meer vorm.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.)

 

Wij merken dat we erg veel plezier beleven aan het hele bouwproces. We vinden het leuk om te volgen wat er per dag allemaal gebeurd is, lopen ’s avonds even door de woning en maken veel foto’s. Toch een gek idee dat we hier straks komen te wonen. Dit wordt ons plekje.  

Naast de bouw van de woning, zijn we ook bezig met het inrichten van de tuin. Een kant en klare tuin, met grote struiken en hoge bomen koop je nou eenmaal niet zo in de winkel. Om die reden zijn we alvast begonnen met het planten van bomen en struiken. De grote lijnen, zeg maar. Een karwei waar we nu nog mooi de tijd voor hebben. Het siergras hebben we trouwens nog niet ingezaaid. Waarschijnlijk gaan die zaadjes de bouwactiviteiten rondom het huis niet overleven. Over de precieze invulling van de tuin gaan we pas nadenken als het huis af is.

Naast de tuin is er natuurlijk ook nog de inrichting binnen. Buiten de potjes, vaasjes en frutsels die Inez in de loop der tijd heeft verzameld, hebben we nog geen grote aankopen voor de woning gedaan. We weten best wel wat we willen, maar we doen het mooi rustig aan wat dat betreft. We willen uiteindelijk een moderne, warme en industriële sfeer creëren. Een hoekbank en een hangstoel (waar een extra draagbalk voor geplaatst wordt) komen er sowieso, maar verder weten we het nog niet. Komt wel. Eerst verder met de bouw.

We houden jullie op de hoogte,

Sven en Inez

Lees hier deel 1 van de blogreeks.

Deze berichten vind je misschien ook interessant
Comments
pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search