Bouwblog van Sven en Inez (deel 1)

 In Bouwblog Sven en Inez

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Sven Slinkman (25) en Inez Oldeboer (24) je een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis aan de Marsweg in Middel.

Vijf jaar lang stond de woning aan de Marsweg in Middel te koop. Een geweldige plek in het buitengebied tussen Broekland en Wesepe. En grappig genoeg bijna in de achtertuin van mijn ouders. Ik (Sven) heb altijd al gezegd dat ik ‘later’ buitenaf wil wonen. Maar Inez en ik studeerden nog en we hadden niet de middelen om die woning te kopen. Jammer, maar helaas.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.)

 

Hypotheek
Toen de woning na vier jaar nog steeds te koop stond begon het toch te kriebelen. De plek is geweldig, dus waarom niet? We zijn jong, maar wat maakt het uit? Ik (nog steeds Sven) was bovendien al een tijdje aan het werk als docent Natuurkunde in Apeldoorn, waardoor ik een hypotheek kon krijgen en we de mogelijkheid hadden om een bod te doen. Dat hebben we gedaan, maar helaas zonder succes.

Toen Inez inmiddels ook aan het werk was (grafisch ontwerper in Heino) werden we benaderd door makelaar Vrielink met een aanbod. Het perceel van de Marsweg was in tweeën gesplitst en er was een koper gevonden voor het grootste deel. Het kleinere perceel (3625 vierkante meter) was nog vrij en paste heel goed bij onze wensen. Op 30 november 2016 zijn we eigenaar geworden van de Marsweg 8. Een geweldig gevoel, maar ja, wat nu?

Bodemonderzoek
Ineens komt er veel op je af. Allereerst de financiering. Als dat niet lukt gaat het hele feest alsnog niet door. Gelukkig ging dat allemaal goed, mede dankzij een hypotheekadviseur die ons goed heeft geholpen. Toen al het papierwerk geregeld was, konden we ons richten op de plek. Want hoe gaan we hier ons droomhuis realiseren? Dat de oude woning gesloopt moest worden was eigenlijk vanaf het begin duidelijk. In overleg met de buren hebben we een asbestonderzoek laten doen. De aanwezige asbest is gesaneerd en er is een bodemonderzoek gedaan. Alle lichten stonden op groen.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Artists impression van ons nieuwe huis

Samen met ontwerper Marten Jansen uit Broekland zijn we vervolgens aan de slag gegaan om ons droomhuis op papier te krijgen. Een droomhuis binnen onze mogelijkheden welteverstaan, want we zijn starters en kunnen ons niet alles permitteren. We wisten al snel dat we een bijzonder huis wilden. Marten kon ons daarbij helpen. Tijdens de gesprekken met hem hebben wij aan de hand van een moodboard ons droomhuis op papier gekregen. Dit is gelukt, we hebben een huis ontworpen wat perfect bij onze huidige situatie past. Hij is zo ontworpen dat we later kunnen uitbreiden.

Zelf bouwen
Om de kosten te drukken, en omdat we het leuk vinden, gaan we de woning voor een deel zelf bouwen. En dus zochten we een aannemer die hiervoor open staat. Mensink Bouwbedrijf wilde ons op weg helpen. Een paar maanden geleden zijn we bij hen aangeschoven aan de kantinetafel en hebben we in grote lijnen alles doorgenomen. Daarna werd alles steeds concreter en steeds gedetailleerder. Mensink nam ons stap voor stap mee in het bouwproces. Tot aan de draairichtingen van alle deuren. Via Whatsapp, telefoon en mail hebben we contact met Arjan, de werkvoorbereider die de bouw van onze woning begeleidt. Dat werkt top.

Intussen is de woning gesloopt, zijn de bomen gekapt en is de grond klaar gemaakt voor de bouw. De fundering is geplaatst en twee weken geleden hebben wij, met hulp van onder andere onze vaders, het leidingwerk geplaatst. We hebben erg veel zin in de volgende stappen, waarbij de woning meer vorm zal krijgen. We houden jullie op de hoogte.

Deze berichten vind je misschien ook interessant
Showing 5 comments
  • Saskia Voortman
    Beantwoorden

    De tekening ziet er in ieder geval erg gaaf uit! Ben benieuwd wat er allemaal op jullie pad komt, is dat op deze blog te volgen? Saskia

pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search