De details maken het verschil

 In Geen categorie

Een huis bedenken gaat niet over één nacht ijs. Stel, je hebt na vele discussies eindelijk bedacht wat voor huis je wilt laten bouwen, en dan moet je ook nog eens na gaan denken over de dakpannen en de kleur van de voegen. Wat kan het schelen? Nou, ontzettend veel! Wist je dat de kleur van een voeg ontzettend veel uitmaakt voor de uitstraling van je huis? In deze blog leggen we uit waarom en wat je allemaal kunt doen om de goede keuzes te maken.

IJsselhoeve 'De Riet'. Bron: agrarischerfgoed.nl

IJsselhoeve ‘De Riet’. Bron: agrarischerfgoed.nl

Geloof het of niet, uiteindelijk bepalen de details de uitstraling van je huis. Een goed voorbeeld is een Klassieke IJsselhoeve die we hebben gebouwd in het buitengebied van Wijhe (zie afbeelding hierboven). De opdrachtgever heeft hier gekozen voor een bijzondere kleur steen, aluminium kozijnen en een weggewerkte dakgoot. Die elementen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het huis een hele moderne uitstraling heeft. Vergelijk het eens met een IJsselhoeve die vergelijkbaar is qua vorm (afbeelding rechts), maar waarbij andere materialen zijn gebruikt. Een wereld van verschil, toch?

Dit moet je allemaal kiezen
Goed onthouden dus, als je denkt dat je klaar bent met het uitdenken van je huis, dan begint het eigenlijk pas. De details bepalen de uitstraling van je huis. De volgende elementen zijn hierin belangrijk:

  • De kleur van de dakpannen of de toepassing van zonnepanelen (en welke dan)
  • De kleur van de stenen
  • De kleur van de voeg
  • De kleur en het type kozijnen
  • Het type en de kleur van je dakgoot

Zo pak je het aan
Het wordt doorgaans als heel lastig ervaren om je in te beelden hoe iets eruit komt te zien als het aan je huis zit. Op een of andere manier zul je het toch moeten visualiseren. Gebruik hiervoor je computer of laptop en zet meerdere schermen open. Schuif plaatjes naast elkaar (bijvoorbeeld van een gevelsteen en een dakpan) en kijk hoe het staat. Een goede social media tool om te gebruiken is Pinterest. Hiermee kun je een soort prikborden maken met alles wat je mooi vindt. Een ontwerper of aannemer kan deze wensen vervolgens vertalen naar je huis.

Do’s en don’ts
Het lastige bij het kiezen van kleuren en materialen is dat we te maken hebben met ieders smaak. Wat de een mooi vindt, vindt de ander lelijk. En andersom. Foute keuzes bestaan dus niet. Je zou hooguit kunnen zeggen dat zonnepanelen op rode dakpannen uit den boze is, maar ook dit komt voor. Kortom: uiteindelijk ben jij degene die bepaalt. Maar bedenk dus wel goed dat de keuzes die je hier maakt belangrijk zijn. Nogmaals: de details bepalen de uitstraling van je huis. (Hadden we al gezegd dat de details de uitstraling van je huis bepalen?)

Kom je er niet uit? Vraag ons gerust om advies. We hebben inmiddels al heel wat kleuren- en materialencombinaties langs zien komen, dus we weten in ieder geval wat er allemaal mogelijk is. We helpen je graag, maar uiteindelijk kies jij!

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search