Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

PROJECTEN

Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

The Green East is ‘home of green development’. In deze vormalige varkensschuren vind je bedrijven die bezig zijn met de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness. De plannen zijn groots, maar worden stap voor stap gerealiseerd. Of eigenlijk moeten we zeggen: stal voor stal. Het ‘rode’ gebouw was al eerder gerealiseerd, nu is ook ‘geel’ af.

Wat we hebben gedaan? In het kort: stallen omgebouwd tot kantoor- en werkruimtes. In het geval van gebouw rood betekende dat een stuk van de oude stal afbreken en er een glazen kas voor in de plaats zetten. Maar we hebben ook kantoren, laboratoria, koelunits en kweekkamers gebouwd. De houten gevelbekleding geeft de gebouwen een eigentijdse uitstraling.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Stal omgebouwd naar proeflocatie

PROJECTEN

Stal omgebouwd naar proeflocatie

Op het terrein van The Green East hebben we voor ABC Kroos / Rubisco Foods een voormalige stal omgebouwd naar een proeflocatie voor het omzetten van linzen in eiwit. Daarbij hebben we het oude dak verwijderd en met gebruik van de bestaande fundering en staalconstructie nieuwe wanden, vloeren en een nieuw dak opgebouwd. De sandwichpanelen die we daarbij hebben toegepast voldoen aan de hygiëne-eisen die nodig zijn in de voedselindustrie. Onderdeel van het project was de bouw van een toren ten behoeve van twaalf meter hoge silo’s. De proeflocatie draait inmiddels en alles werkt.

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Prachtig gerenoveerd grachtenpand in het centrum van Zwolle

PROJECTEN

Prachtig gerenoveerd grachtenpand in het centrum van Zwolle

Op een van de mooiste plekjes in Zwolle, aan de Thorbeckegracht, verbouwden we dit geweldige grachtenpand. Bij de start van de renovatie was de staat van de woning, gelegen op de eerste en tweede verdieping, erg slecht. Door deze helemaal te strippen en grondig te verbouwen, is het gelukt om er een prettige, ruimte en leefbare woning van te maken. Daarbij is ook veel aandacht besteed aan een goede isolatie.

Door op het achterste gedeelte en opbouw te maken, is er een extra slaapkamer gecreëerd. Verder bijzonder en de moeite waard: de geweldige vide aan de voorzijde van de woning, waardoor je elkaar in de leefkeuken (eerste verdieping) en woonkamer (tweede verdieping) kunt horen. De dakkapel aan de voorzijde geeft vanuit de tweede verdieping een gaaf uitzicht over de binnenstad van Zwolle.  Al met al een zeer geslaagd project. Ontwerp: Marten

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.

Sallandse IJsselhoeve gestript en grondig gerenoveerd

PROJECTEN

Sallandse IJsselhoeve gestript en grondig gerenoveerd

Deze klassieke en typisch Sallandse boerderij hebben we vanbinnen helemaal gestript en grondig verbouwd. Grofweg zijn er twee fijne ruimtes ontstaan: een grote leefkeuken en een compacte woon-/tv-kamer die van elkaar gescheiden worden door een keukenblok en twee glazen deuren. Daarnaast is er een speelkamer voor de kinderen gecreëerd.

Gedurende de bouw is onze timmerman samen met de opdrachtgevers tot nieuwe inzichten gekomen, waardoor we tijdens het bouwproces verschillende aanpassingen hebben gedaan. Dat heeft onder meer geleid tot een verhoging in de vloer op de overloop. Ontwerp: Marten. Foto’s: Anneke Gambon

Zo, en nu jij?

PROJECTEN

Nog meer inspiratie

Kijk lekker rond maar bepaal daarna waar jíj́ blij van wordt.