'Problemen kom je altijd tegen en zijn er om weer opgelost te worden.'

Een huis bouwen is niet niets. Het is een intensieve tijd, met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is ook heel leuk. Benieuwd hoe onze opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreek geven Maaike en Martijn een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Zwolle. Vandaag hun derde en laatste blog.

Door Martijn van Amstel

Net als je denkt dat je er bent gaat het mis. Het inbouwreservoir van ons toilet op de benedenverdieping is lek. Een productiefoutje van de fabrikant: het binnenwerk van het inbouwreservoir geperforeerd. Nu maar hopen dat er niet al te veel breekwerk hoeft plaats te vinden. Foutje bedankt.

En alles was nog wel zo vlekkeloos gegaan. Oké, op wat kleine dingen met het installatiewerk en sanitair na dan. Maar de gevolgen daarvan waren te overzien. In een deel van het huis ontbrak de spanning in zijn geheel. Het probleem: de hoofdvoedingskabel was vergeten. Gelukkig lag er nog een loze leiding, dus dat euvel was snel opgelost. En dan waren er nog wat issues met onze sanitairleverancier. Veel sanitair was niet of verkeerd geleverd. Gelukkig wordt het wel snel verholpen door de leverancier. Maar goed, verder ging alles dus vlekkeloos.

Zeker de periode tot aan de oplevering van ons huis door Mensink Bouwbedrijf hebben we als heel zorgeloos ervaren. Het contact met de bouwlui was leuk, de afstemming met Roy de timmerman was goed, we zijn niet uitgelopen, het huis is zo mooi als we hoopten, kortom: we zijn blij. We zouden het zo weer doen. Problemen kom je altijd tegen en zijn er om weer opgelost te worden. Het is het droomhuis geworden waar we op hoopten en dat is wat telt. Al moet ik nog wel wel wennen als we aan komen rijden. ‘Daar komen wij te wonen’, denk ik dan. Onwerkelijk.

Nog wel een tip voor als je nog aan de vooravond staat van een dergelijk traject: een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker de kosten in de hand houden is een grote uitdaging. Op dat gebied had Mensink ons nog beter kunnen begeleiden met tips en tricks of een excel met kostenposten waar je aan moet denken. Ze zijn erg transparant over hun eigen kosten, maar er komt nog veel meer bij kijken: tuinaanleg, bestrating, verlichting, vloerafwerking, welstandscommissie. Het zijn geen malse bedragen. Omdat we het vrij serieus hebben genomen overschrijden we ons budget niet enorm, maar dat gevaar loop je natuurlijk wel. Zeker in deze tijd waarin prijzen snel stijgen.

We kijken er naar uit om hier lekker te gaan wonen. In de zomer de schuifpui open, zwembadje in de tuin, barbecue aan, dat idee. Genieten van de ruimtes. En natuurlijk van onze vloerverwarming. Dat lijkt me super comfortabel. En natuurlijk hopen we dat de kinderen het naar hun zin gaan hebben. En hopelijk kan het probleem met het inbouwreservoir in het toilet verholpen met een, jawel, sticker. Fingers crossed.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *