In Wesepe bouwden we deze schuurvormige woning op een boerenerf. Om vooral het erf en de bestaande boerderij goed tot haar recht te laten komen, heeft ontwerper Marten Jansen samen met de opdrachtgevers gekozen voor een ingetogen ontwerp. Als je door je oogharen naar de woning kijkt, zie je een kapschuur. Wat verder opvallend is aan deze woning: de lamellen structuur tussen de gebinten. Met die oplossing wordt de hoge (zomer)zon buiten het huis gehouden. Deze woning heeft alle functies op de begane grond.

 

Deze woning is ontworpen in het kader van de KGO-regeling (voormalige rood voor rood regeling). KGO staat voor kwaliteitsimpuls groene omgeving. In de praktijk betekent dit meestal dat er oude vervallen schuren worden gesloopt, en dat er daarvoor in de plaats een kavel met bouwrecht voor terug komt.

Andere projecten die je misschien interessant vindt
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search