De wens van de opdrachtgever was om op de begane grond van deze deze typische jaren ’90 twee-onder-een-kap meer leefruimte te creëren. Optimaal contact met de mooie ruime tuin was hierin een uitdrukkelijke wens. De opdrachtgever kwam bij ons met een plan, dat we samen met hem hebben vertaald in deze uitbouw.

Wat opvalt zijn de grote overstekken van het dak, die het directe zonlicht weren uit de kamer. Daarnaast is er gekozen voor een grote aluminium schuifpui. Vanuit de keuken is er direct contact met het overdekte terras, zowel door het dak dat doorloopt, als de vloer die binnen en buiten gelijk is. Daardoor is het een geheel geworden.

De grootste uitdaging voor ons was de constructieve aanpassing van de woning. We hebben de buitenmuur waarop de bovenverdieping rustte weggehaald, zonder daar palen voor terug te plaatsen. Met een slimme staalconstructie hebben we dit ‘probleem’ opgelost.

Andere projecten die je misschien interessant vindt
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search