Jaren ’30 huizen worden gekenmerkt door kleine ruimtes, de vele muurtjes en het ontbreken van een bijkeuken. De bewoners van deze prachtige woning hadden de wens om meer ruimte te creëren en meer beleving met buiten te krijgen. Maar er was nog een belangrijke voorwaarde voor de uitbouw: deze mocht geen afbreuk doen aan de woning. Uit die wensen is deze uitbouw ontstaan, ontworpen door Marten Jansen. Door de uitbouw is er binnen ruimte ontstaan voor een grote woonkeuken met plaats voor een centrale eettafel. Vanaf die eettafel hebben de bewoners contact met alle ruimtes op de begane grond. Daarnaast is er een bijkeuken gecreëerd.

Zoals op de foto’s goed te zien is past de uitbouw qua sfeer en uitstraling erg goed bij de woning. Dat komt onder meer door de grote overstekken van de dakrand, en de details in de afwerking, zoals de kozijnen. De bijkeuken is opgebouwd uit de duurzame houtsoort red ceder.

(Wat je op deze foto nog niet ziet, maar wat inmiddels wel is gebeurd: een likje verf en een paar mooi strakke spots in het plafond.)

Andere projecten die je misschien interessant vindt
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search