De opdrachtgever van dit project kwam in een vroeg stadium bij ons met de vraag of wij mee wilden naar dit erf om te kijken of er iets van te maken viel. De boerderij had op dat moment achterstallig onderhoud en het hele erf stond vol met oude vervallen schuurtjes. Op basis van die bezichtiging hebben we een plan gemaakt, waarom de opdrachtgever besloot om het perceel kopen.

De wens was om een fijne woonboerderij te creëren met daaromheen bijgebouwen met verschillende functies, zoals: kantoor, logiefunctie, garage, veranda en een opslag voor werktuigen. Verder hebben we de vrije hand gekregen om er een mooi plan van te maken. Onze kennis van bestemmingsplannen in het buitengebied was hierbij zeer bruikbaar.

In het eindresultaat, waar zowel wij als opdrachtgever zeer over te spreken zijn, zie je dat de vervallen woonboerderij weer in ere is hersteld. De boerderij is bovendien meer aanwezig op het erf dan dat het daarvoor was. Dat komt onder meer doordat de bijgebouwen ingehouden zijn van kleur en vorm (in schuurvorm).

We hebben de woonboerderij volledig gestript en opnieuw geisoleerd. Er zit een nieuwe verdiepingsvloer in, een nieuw rieten dak, vloerverwarming, en twee badkamers. Daarnaast is er een open verbinding tussen woonkamer en keuken met een doorkijkhaard. Aan de zuidzijde zit een grote schuifpui, waardoor er in de woonkamer en keuken veel daglicht naar binnen komt.

Andere projecten die je misschien interessant vindt
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search