Bijzonder project in het buitengebied van Okkenbroek

Dit project is gebouwd in opdracht van Erfgoed Salland. Het originele erf bestond uit één boerderij met twee gedeeltes die aan elkaar verbonden waren. De schuur stamt uit eind 1800 en de grote boerderij uit 1926.

Het doel van dit plan was om er uiteindelijk drie woningen van te maken. Dat is bereikt door de schuur van de boerderij af te breken en verderop weer te herbouwen. Daarmee is er ruimte ontstaan tussen de twee delen, waardoor er privacy is gecreëerd voor de bewoners. De grote boerderij is opgesplitst in twee wooneenheden, het voor- en achterhuis.

Het grote gedeelte wat is blijven staan hebben we helemaal gestript en opnieuw ingericht. Daarnaast is de hele buitengevel gerestaureerd en de overkapping verstevigd en vernieuwd met een nieuwe rieten kap. Voor de schuur die we hebben herbouwd zijn de oude stenen opnieuw gebruikt. Daarnaast hebben we de oude technieken gebruikt, zoals dragende gebinten. Zelfs het kokshuisje met kenmerkende schouw is in ere hersteld. Er zit een nieuwe rieten kap op.

Andere projecten die je misschien interessant vindt
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search