Traditioneel bestaat de gevel van een huis uit twee muren, een binnenmuur en een buitenmuur, met daartussen isolatiemateriaal. Maar wist je dat er ook een goed, zo niet beter, alternatief is? Met buitengevelisolatie bespaar je ruimte en energie en geef je je woning een moderne uitstraling. Bovendien is gevelisolatie een goede oplossing voor oude vervallen gevels. 

Buitengevelisolatie is een systeem waarbij de binnenmuur aan de buitenzijde wordt voorzien van een isolatielaag en een afwerklaag. In de afgelopen jaren heeft dit systeem zichzelf ruimschoots bewezen. Vooral de hoge isolatiewaardes blijken een groot voordeel te zijn. Kou, wind en regen worden door gevelisolatie buiten de woning gehouden, waardoor de temperatuur in de woning stabiel blijft. Dit zorgt voor een heel fijn woonklimaat.

4 redenen om te kiezen voor buitengevelisolatie

Reden 1 – Buitengevelisolatie heeft een optimale kierdichtheid, waardoor er nauwelijks sprake is van luchtlekken. Dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde, waardoor bijna alle warmte in je huis blijft. In tegenstelling tot een spouwmuur is het warmteverlies laag. Daardoor bespaar je op stookkosten: ongeveer 10 kuub gas per vierkante meter per jaar. Anders gezegd: ongeveer viereneenhalve euro per vierkante meter per jaar.

 

Reden 2 – Buitengevelisolatie vereist, in tegenstelling tot een spouw, maar één muur. Zo bespaar je bouwkosten én ruimte. De afwerklaag is immers een dunne laag. Bovendien voorkom je met buitengevelisolatie witte uitslag, zoals je deze tegenwoordig zoveel ziet in nieuwbouwwijken. Buitengevelisolatie is vocht- en schimmelwerend. Het eventuele vuil wordt door de regen weg gespoeld.

 

Reden 3 – Buitengevelisolatie geeft je creatieve vrijheid door de grote variatie afwerkmogelijkheden: sier-of pleisterwerk, steenstrips, hout of een combinatie hiervan. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je woning er aan de buitenkant uit komt te zien. Een strakke witte woning behoort daarmee ook tot de mogelijkheden.

 

Reden 4 – Heb je een oud huis en is de gevel toe aan renovatie? Dan is buitengevelisolatie een hele goede en duurzame oplossing. Probeer dus niet om de ‘ellende’ te maskeren door de oude muur te stucen en deze over te schilderen. Het stucwerk laat naar verloop van tijd vaak weer los.

 

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is specialistisch werk en vraagt de nodige specifieke kennis en kunde. Voorwaarde voor het aanbrengen van de isolatie zijn bijvoorbeeld droge omstandigheden. Daarom pakken we de woning bij het aanbrengen van de isolatie helemaal in met steigers en doek, zoals te zien is op onderstaande foto’s.

 

Heb je vragen over buitengevelisolatie of kunnen we je op een andere manier adviseren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *