Gezocht: onervaren technisch tekenaar (met goede zin)

 In Geen categorie

Door Gonard Mensink

Bij Mensink Bouwbedrijf zoeken we een technisch tekenaar. Even schoot de gedachte door me heen om een vacature op te stellen, maar daar kwam ik meteen weer op terug. In 25 jaar Mensink hebben we nog nooit een vacature uitgezet. Waarom niet? Simpel: omdat het niet werkt. Goede mensen vinden we via via of ‘maken’ we zelf. Daarom geen vacature, maar een blog.

Wie ons een beetje volgt weet dat we geen catalogus hebben. Voor 90 van 100 opdrachtgevers maken we een persoonlijk ontwerp. Joeri en Marten zijn er maar druk mee. Het schetspapier en de schetspotloden kleven nog net niet vast aan hun handen. Als er, in nauw overleg met de opdrachtgever, een plan is ontstaan, zijn we er nog niet. Maatvoeringen, principe details, constructieberekeningen: aan een paar schetsen hebben onze jongens op de bouw niet genoeg. Er komt best wat bij kijken. (Zo’n catalogus is zo gek nog niet.)

Een kansloze missie

We zoeken dus een technisch tekenaar. Iemand die Marten en Joeri kan ontlasten bij de technische finetuning van de schetsontwerpen. Alleen: waar vind je zo’n iemand? Autocad-ervaring, minimaal drie jaar werkervaring bij een soortgelijk bouwbedrijf, een hbo-opleiding, etc., etc. Als ik een vacature zou opstellen zou ik tot een leuke lijstje met wensen (anderen noemen het eisen, ha-ha) komen. Gelukkig weet ik dat het een kansloze missie is en dus besparen we onszelf de moeite.

Mensink Bouwbedrijf is een opleidingsbedrijf en dat is niet voor niets. Ik bedoel: het is niet uit luxe ontstaan. Het was en is nog steeds hard nodig om mensen op te leiden. Immers: goed personeel dat direct kan beginnen vind je niet. Het alternatief: investeren in mensen, vaak meerdere jaren (toevallig vind ik dat heel leuk om te doen). Na een jaar of drie vier begin je de vruchten te plukken. Leuk bij-effect van al dat geïnvesteerd: werknemers waarderen de moeite die je in hen steekt en blijven je trouw. Daarmee is het de moeite waard.

Ontwerpen technisch finetunen

Investeren dus. Daarom zoeken we ook dit keer níét een technisch tekenaar met drie jaar werkervaring en een hele rits aan andere bruikbare kwaliteiten. Wat wel? Iemand met basiskennis en vooral een goede zin om te leren. Iemand die zichzelf over drie of vier jaar werken als volwaardig technisch tekenaar ziet werken.

Wat diegene te wachten staat? Naast het inhoudelijke aspect – hij (of zij, dat kan natuurlijk ook) mag de mooiste ontwerpen technisch finetunen – beland je in een super leuk bedrijf dat volop in ontwikkeling is. We bouwen op dit moment een nieuwe kantoor, ons volgende teamuitje staat gepland voor half januari (Krakau, Polen) en we hebben maar liefst vier stuks vrouwelijk personeel. Wat wil je nog meer? 

Ben jij die technisch tekenaar en lees dit toevallig? Bel of app me gerust: nul zes 53 15 18 75. Gewoon langswippen aan de Broeklanderdijk mag natuurlijk ook.

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search