Maaike en Martijn: ‘Onze oudste zoon is blij verrast met zijn kamer’

 In Geen categorie

Een huis bouwen is niet niets. Het is een intensieve tijd, met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is ook heel leuk. Benieuwd hoe onze opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Maaike en Martijn een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Zwolle. Vandaag hun tweede blog.

Door Maaike en Martijn van Amstel

Sinds onze eerste blog is het hard gegaan met de bouw. In relatief korte tijd zijn de begane grond en de eerste verdieping helemaal opgebouwd. De eerste buitengevelstenen zijn inmiddels ook opgemetseld. We vinden het erg leuk om de ruimtes in het echt te ervaren. Nu de bouwtrap in de woning staat, krijgen we ook een goed gevoel bij de hal. Deze is precies zoals we gehoopt hadden. Het huis voelt lekker ruim. Onze oudste zoon is blij verrast met zijn kamer en ziet meteen mogelijkheden voor een balkon en een leuk zitje op de uitbouw van de woning.

In de voortgang van de bouw zijn er nog niet echt spannende momenten geweest. Saai voor een blog misschien, maar voor ons wel heel fijn. Wel waren er spannende momenten voor de kinderen. Bijvoorbeeld toen de eerste vloerelementen van de vrachtwagens op ons huis werden gehesen. Dit spektakel viel precies in de meivakantie en dus zijn we ‘s ochtends vroeg naar de bouw gegaan om het met eigen ogen te aanschouwen.

Alles verloopt nog steeds volgens plan en budget en we hebben nog geen wijzigingen gedaan. Of beter gezegd: hoeven doen. Vermoedelijk is dit het resultaat van een intensief voortraject waarin we de tijd hebben genomen om veel zaken uit te zoeken. Dit zorgt er ook voor dat de sfeer in het gezin goed is. Iedereen staat er heel relaxed in. Alleen onze oudste zoon zegt soms: ‘Gaan we nu alweer naar het nieuwe huis?’

Misschien heeft hij een punt, want we gaan regelmatig langs op de bouw. Vrijwel iedere dag gaan we kijken en soms wel twee keer per dag. Bouwvakkers Roy en Wim zijn altijd wel in voor een praatje en leggen graag uit wat ze aan het doen zijn en waarom. Dat maakt dat echt kunnen meeleven met het ontstaan van ons huis. Het geeft een extra dimensie aan de bouwperiode.

Zelfs zijn we erg druk met de laatste puntjes op de i zetten. Er moet best wat geregeld worden om de planningen van Mensink, de installateur, het sanitair en de schilder op elkaar af te stemmen. Daarnaast bereiden we ons al druk voor op de inrichting van de tuin. Ondertussen zijn we druk bezig met het maken van foto’s en een film voor de verkoop van ons eigen huis. Aanstaande vrijdag start de verkoop. Ook dat wordt weer spannend.

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search