Zo gaat ons nieuwe kantoor eruit zien

 In Geen categorie

Enige tijd geleden kondigden we aan dat we nieuw mogen bouwen op ons perceel aan de Broeklanderdijk. Omdat de laatste formaliteiten nu ook afgerond zijn én omdat de betonvloer vandaag is gestort, delen we het ontwerp.

Win-win situatie

Naar verwachting komt er tot 2030 alleen al in het buitengebied van Raalte circa 300.000 vierkante meter agrarische bebouwing vrij door boeren bedrijven die stoppen. Om leegstand tegen te gaan, voert de gemeente Raalte sinds 2017 een ander beleid. Doel: ‘het in stand houden en verbeteren van de kwaliteit van het buitengebied.’

Nieuwbouw op ons perceel is een win-win situatie. Natuurlijk: wij profiteren van nieuwe voorzieningen, maar onze buren en voorbijgangers zien straks een verzorgd terrein dat past in het landschap. Wat ons betreft werd het hoog tijd dat de oude varkensschuren tegen de vlakte gingen. Op sommige schuren zat zelfs nog asbest.

Voor het nieuwe kantoor maken we gebruik van de fundering van de varkensschuren die begin januari tegen de vlakte gingen. We bouwen een energiezuinig kantoor dat qua vorm doet denken aan een kapschuur. Zo creëren we als het ware een eigentijds boeren erf. Daarnaast zijn we begonnen met het moderniseren van de omliggende schuren.

Voor de verwarming van het nieuwe kantoor gaan we gebruik maken van een houtvergasser, een duurzame kachel die warmte opwekt door de verbranding van resthout. De hoeveelheid hout die van onze bouwplaatsen afkomt is genoeg om het hele perceel te verwarmen. Honderd procent circulair zal lastig worden, maar we streven ernaar om zoveel mogelijk restmateriaal te recyclen.

Op de hoogte blijven van de bouw? Like ons op Facebook.

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search