Hoe we onze gestolen spullen met behulp van de politie veiligstelden

 In Geen categorie

Vorige week zijn we twee keer bestolen. Met dank aan een paar collega’s en de Raalter politie kwamen de gestolen spullen weer terug. Dat ging ongeveer zo.

Je kent ze vast wel, de palen met beveiligingscamera’s en groen licht op bouwplaatsen. In de Randstad is die beveiliging bijna standaard, maar gelukkig zijn wij actief in een regio met veel sociale controle. En dus laten we de dure palen met groen licht meestal achterwege. We vertrouwen op de ogen en oren van de buurt. Dat gaat meestal goed, maar niet altijd. 

Vorige week was het twee keer raak. Eerst verdwenen er in de nacht van maandag op dinsdag op miraculeuze wijze kabels van een bouwplaats in Heino. Bij de ontdekking de volgende morgen bleek dat de kabels, verlichting en kachels van onze collega-aannemers op de naastgelegen bouwplaats ook aan de wandel waren gegaan. Hoe vreemd! 

Zoals altijd deden we ook deze keer aangifte van de verdwenen spullen. De inkt op het papier was nog niet droog, toen een van onze timmermannen op donderdagochtend melding maakte van de wonderbaarlijke verdwijning van een radio, bouwkachel en bouwdroger op een bouwplaats in Diepenveen. Opvallend: er lag een zaklamp die er een dag eerder nog niet lag. Beter dan niets zou je zeggen, maar geloof ons maar: drie dure apparaten voor een zaklamp is geen goede ruildeal.

En dus deden we opnieuw aangifte. 

Een van onze jongens was vervolgens zo slim om eens een kijkje te nemen op Marktplaats. Gewoon uit interesse. En ja hoor, daar stonden ze, keurig op een rijtje: de bouwkachel, de bouwdroger en de radio. Te koop in Raalte bij verkoper Deniz alias bad religion (5 maanden actief op marktplaats, beoordeeld met 4 sterren). Voor het schappelijke bedrag van 120 euro konden we de bouwdroger, nieuwprijs 1815 euro, ophalen. (Voor wie interesse heeft: hier staan, voor zo lang het nog duurt, nog veel meer schappelijk geprijsde spullen.)

Een greep uit het voordelig geprijsde aanbod van bad religion/Denniz

We hebben direct gebeld. Niet met Denniz maar met de politie. ‘Jullie mogen er naartoe, wij willen er naartoe’, zeiden we. Het antwoord: ‘We gaan zeker kijken, maar moeten eerst langs de officier van justitie.’ ‘Prima’, zeiden we, ‘maar onze jongens staan te trappelen om even langs te gaan.’

Afgelopen maandag belden we met de vraag hoe het ervoor stond. De politie had goed nieuws: alle spullen waren terecht. Af te halen op het politiebureau. Dat hebben we inmiddels gedaan. Op de foto zie je Gonard pronken met de veiliggestelde bouwdroger.

Raalter politie, bedankt voor het terughalen van onze spullen. En voor wie dit leest een tip: doe altijd aangifte als je spullen middenin de nacht op miraculeuze wijze verdwijnen.

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search