‘Voor de kinderen is het een proces met ups en downs’

 In Bouwblog Tim en Evelyne

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Tim (39) en Evelyne (40) van Asch een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Amersfoort. Vandaag deel 5, over een best grote slaapkamer en de laatste loodjes. 

Onze vorige blog stond in het teken van een te kleine slaapkamer en de betonvloer. Sinds die blog is er weer veel gebeurd. De stukadoors zijn inmiddels hard aan het werk, de pannen liggen op het dak en ook de gevels zijn bijna klaar. Komende week wordt de dakgoot afgemaakt, kan de steiger weg en kan de buitenzijde verder worden afgewerkt (onder andere met het voegwerk). De oplevering komt voor ons gevoel nu wel erg dicht bij. Gelukkig denkt de planning er net zo over.

Ook het woonbeton is inmiddels gestort, gevlinderd en afgedekt, weliswaar een week later dan gepland. De vorst zorgde voor wat uitstel. Het aanbrengen is een bijzonder proces. Op gezette momenten moet het net gestorte beton een behandeling ondergaan. Die momenten worden bepaald door het droogproces. In ons geval was het nog heel koud en duurde dat dus best lang. Al met al is tot na middernacht doorgewerkt om er een schitterend resultaat van te maken. De vloer is nu afgedekt en wordt vlak voor de oplevering nog behandeld om hem letterlijk en figuurlijk nog wat extra glans te geven.

Te kleine kamer (b)lijkt best groot
Inmiddels is het stukwerk aangebracht en (b)lijkt de kamer van onze dochter toch minder klein dan ze dacht. Gelukkig maar, zou je zeggen. Maar een groter ogende kamer leidt weer tot nieuwe verwachtingspatronen. “Er kan dan ook best een tweepersoonsbed in toch?!” Na veel passen, meten en schetsen is de keuze op iets er tussenin gevallen: een twijfelaar van 120 cm breed. Nu nog de plek van het bureau en de aankleding bepalen.

Als gezegd zijn de buitengevels zijn bijna klaar. We hebben met de input van ontwerper Marten gekozen voor een combinatie van steen en hout. De baksteen is best bont, maar zag er in de showroom heel mooi uit. Toen deze op de pallets aankwamen, sloeg de twijfel toe bij ons. Hebben we het niet te bont gemaakt?Goed nieuws: nu ze netjes opgemetseld zijn en het hout geplaatst is, is de twijfel weg. We vinden het resultaat echt heel mooi. En we zijn erg blij met de details in het metselwerk, die door Marten in het ontwerp zijn aangebracht en door Patrick en Michiel goed zijn verwerkt en aangevuld.

Kijk maar eens goed op de foto’s naar het traswerk en het metselwerk boven de kozijnen. Of naar het hout rondom de kozijnen op de verdieping. Er is zelfs al rekening gehouden met de uiteindelijke kleur van die kozijnen (antraciet), want de randen zijn op eigen initiatief van Patrick en Michiel vast zwart gemaakt zodat je straks niet nog een witte lijn kunt zien. Erg fijn dat wij daar niet over na hoeven denken.

En ondertussen zitten wij ook niet stil
Ondertussen zijn wij druk met de zaken die tussen de oplevering en het verhuizen moeten gebeuren. We zijn het ontwerp van de tuin aan het maken en we denken na over de inbouwkasten. En natuurlijk vast zorgen dat we spullen inpakken (of wegdoen), links en rechts nog wat nieuwe meubels uitzoeken en op zoek naar een schilder, meubelmaker en bestrater. Genoeg om druk mee te zijn. Voor onze kinderen is het een proces met ups en downs. De ene keer met veel enthousiasme en interesse, de andere keer desinteresse of verdriet vanwege het weggaan uit hun vertrouwde omgeving. Hoewel het ook voor hun een mooi avontuur is, zijn ook dit begrijpelijke reacties.

Het is leuk om te ervaren hoeveel interesse er vanuit familie en vrienden is. Het huis is nog niet eens af en we doen al meerdere tours per weekend. Waarschijnlijk (en hopelijk) staat onze volgende blog in het teken van het eindresultaat en de oplevering, nog een paar weken.

Tot de volgende, laatste blog.

Tim & Evelyne

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search