Maak kennis met Lisette

 In Geen categorie

We hebben een nieuwe werkvoorbereider: Lisette Christiene Berg. Lisette is een geboren en getogen (Fries sprekende) Friezin en woont sinds kort in Salland, in Lemelerveld. Vandaag stellen we haar aan jullie voor.

Lisette, hoe gaat het met je?
“Ik moet nog heel erg wennen. Een nieuw huis, een nieuwe regio, een nieuw accent, een nieuwe baan, een nieuwe vechtsportschool, werkelijk alles is nieuw voor me. Het komt allemaal tegelijkertijd, dus dat is best vermoeiend. Ik krijg veel nieuwe indrukken.”

Soms moet ik me echt goed concentreren om te verstaan wat mijn nieuwe collega’s zeggen, maar dat komt vanzelf wel.

Waar moet je het meest aan wennen?
“Ik denk het accent. Hier in Salland praten ze toch behoorlijk binnensmonds. Soms moet ik me echt goed concentreren om te verstaan wat mijn nieuwe collega’s zeggen, maar dat komt vanzelf wel. Ze verstaan mij ook niet als ik Fries praat, haha. Qua werk is het ook wel wennen. Ik kom bij een grote aannemer vandaan: Jorritsma Bouw in Bolsward. Daar werkte ik in teams en had ik mijn vaste taken en verantwoordelijkheden. Hier ben ik als werkvoorbereider van begin tot eind verantwoordelijk voor een project. Met al die bijzondere huizen is dat nog best wennen. Maar dat komt vanzelf.”

Wat heeft je deze kant op getrokken?
“Mijn vriend Lars, uit Lemelerveld. We hebben elkaar leren kennen tijdens een studiereis naar China van de studie Bouwkunde, aan het Windesheim Zwolle. We kwamen hoog in de lucht, in het vliegtuig, aan de praat. Hij werkt bij Aan de Stegge in Twello. Ook in de bouw dus.”

Een vechtsportschool, zei je. We moeten geen ruzie met je maken?
“Haha, dat weet ik niet, maar ik heb veel vechtsporten gedaan. Het zit in de familie. Bij ons thuis was het zo vader, zo dochter. Mijn vader werkte ook in de bouw, en doet ook aan vechtsport. Als klein meisje ben ik begonnen met karate – eerst semi-contact en vervolgens full-contact. Tot op de dag van vandaag ben ik actief in vechtsporten. Momenteel doe ik kickboksen. Veel trainen, wedstrijden, ook vechten zonder bescherming en met de blote vuist, ik ben overal voor in. Tot mijn achttiende heb ik diverse wedstrijden gewonnen, waaronder drie keer de Open Nederlands Kampioenschappen. Tussendoor heb ik ook nog even Krav Maga gedaan. Vechtsporten vind ik prachtig.”

Ik had al vroeg interesse in tekenen en gebouwen en ben sowieso wel van de mannenwereld.

Wat vind je er zo leuk aan?
“Doorzettingsvermogen, het respect naar elkaar, je uitleven, eigenlijk alles. Je traint en vecht met elkaar, maar na het sporten zijn we altijd weer vrienden en vriendinnen. De hele sfeer er omheen is mooi.”

Oppassen geblazen, dus. We zullen het vriendelijk houden. Even iets anders, waarom werk je in de bouw?
“Mijn vader werkte ook altijd in de bouw, net als mijn oom. Ik ben er dus mee opgegroeid. Ik had al vroeg interesse in tekenen en gebouwen en ben sowieso wel van de mannenwereld. Als medeorganisator van TechMISSion probeer ik sinds een paar jaar ook andere meiden enthousiast te maken voor de wereld van techniek. In de techniek zijn er echt veel mooie banen voor vrouwen.”

Wat is nu je grootste uitdaging?
“Ik ben bezig met het afhandelen van de stormschades en verder is het voor mij vooral erg wennen. Dat zal ook nog wel even blijven. In de weekenden ben ik nog veel in Friesland te vinden. Maar het komt vanzelf. Alle begin is lastig. We moeten het de tijd geven, het komt goed.”

Foto: Peter de Jong

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search