Bouwblog Tim en Evelyne (deel 2)

 In Bouwblog Tim en Evelyne

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Tim (39) en Evelyne (40) van Asch een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis in Amersfoort.

Door Tim en Evelyne van Asch

Het is alweer een paar weken geleden dat we ons eerste blog schreven. Inmiddels is er veel gebeurd op de bouwplaats. De begane grond vloer ligt op haar plek, waardoor we nu als het ware door ons huis kunnen lopen. Het vergt nog wat inlevingsvermogen, maar we kunnen al een gevoel krijgen van de grootte van de woonkamer en de keuken. We vinden het fijn om de maten die al lang op papier stonden nu in het echt te ervaren.

Udo houdt ons steeds ons erg goed op de hoogte van alle activiteiten en we laten het vol vertrouwen aan de experts over. Toch gaan we graag kijken bij de bouw. We vinden het namelijk erg leuk om te zien hoe het steeds concreter wordt. De kinderen gaan ook vaak mee. Voor hen is de bouwplaats net een speeltuin. Ze kunnen er lekker rondrennen over de zandbergen lopen en wegzakken in de modder (zie foto). Er liggen standaard rubberlaarzen achter in de auto want schoon kom je niet terug van de bouwplaats. Maar dat hoeft ook niet.

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)

Voetbalgoaltjes
Tim en ik (Evelyne) kunnen van een tekening nog wel redelijk goed inschatten hoe het zal worden (gelukkig maar), maar voor de kinderen is dat een stuk lastiger. Daarom is het leuk dat het huis nu een beetje vorm krijgt. Voor hen wordt hun nieuwe huis nu ook wat concreter. We kunnen laten zien hoeveel tuin er komt, waar het huis precies komt te staan en belangrijker nog: of er nog genoeg ruimte over is voor een trampoline en voetbalgoaltjes (en waar die dan precies moeten komen).

In de afgelopen periode hebben we de bakstenen uitgekozen. Een lastige klus, als je bedenkt dat er duizenden mogelijkheden zijn. Gelukkig waren we in staat om die keur aan mogelijkheden terug te brengen naar een behapbaar aantal. De eerste verdieping en de uitbouw op de begane grond worden met hout bekleed, dus de baksteen moet daar mooi mee in balans komen. Ook willen we dat de donkere kozijnen er goed bij uitkomen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de stenen die je op de foto ziet. We staan er helemaal achter, al is het nog wel spannend hoe het in het echt zal zijn.   

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)

 

Sneeuw
Na een weekend met onwijs veel sneeuw en inmiddels dooi zijn we deze week nog even gaan kijken op bouwplaats. Wat een respect voor de bouwvakkers om met dit weer te werken: alles is namelijk nat, koud en blubberig. Inmiddels ligt er een behoorlijk assortiment bouwmaterialen op de kavel. Zoals we begrepen hebben is het een hele klus geweest om die er begin van deze week met de vrachtwagen te krijgen. De hele straat was spekglad waardoor de vrachtwagens problemen hadden om dichtbij te manoeuvreren en onze gevelstenen in eerste instantie een stukje verderop waren gezet.

Tot slot leuk om te vermelden: we hebben een mooie keuken uitgezocht en hebben we ook bijna de keuze voor de badkamer gemaakt. Tot nu toe vinden we het allebei super leuk om al die keuzes te kunnen en mogen maken. Daardoor gaat het echt leven. En gelukkig hebben we dezelfde smaak en kiezen we zelfs los van elkaar vaak hetzelfde. Dat scheelt, denk ik. Het is wel intensief en veel, maar ons hoor je niet klagen. Ook voor ons wordt het steeds concreter en we merken meer en meer dat het best een erg mooi huis gaat worden.

We houden jullie op de hoogte.

Tim en Evelyne

Deze berichten vind je misschien ook interessant
Showing 4 comments
pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search