Workshop voor mensen met bouw- en verbouwplannen

 In Geen categorie

Op zaterdag 16 september geeft onze huisontwerper Marten opnieuw een gratis workshop voor mensen met bouw- en verbouwplannen. Tijdens Droomdag Salland neemt de ontwerper deelnemers bij de hand op weg naar hun toekomstige droomhuis.

Marten laat in de workshop zien wat prettig wonen is en wat er gebeurt als je traditionele denkbeelden over bouwen en wonen loslaat. Ook is er een inspiratietour door Salland, waarin verschillende ontwerpen worden toegelicht. Marten: “Je merkt dat de crisis in de bouw voorbij is. Mensen hebben lang gewacht en willen nu massaal hun woondromen realiseren in de vorm van een verbouwing of een nieuw te bouwen huis. Maar waar begin je dan? Die vraag beantwoord ik in de workshop.”

Verbouwen
Tijdens de workshop, die voor de zesde keer wordt gehouden, is er speciaal aandacht voor verbouw. Marten: “Mensen willen aan de slag, maar vrije bouwkavels en andere goede opties zijn schaars. Na wikken en wegen komt het er dikwijls op neer dat een bestaand huis nog veel potentie blijkt te hebben. En terecht, een verbouwing kan zorgen voor heel veel extra ruimte én woonplezier. Daarbij is een verbouwing meestal goedkoper dan helemaal opnieuw beginnen.”

Duurzaamheid
Onderdeel van de workshop is een inspiratietour, waarbij ook het Duurzaamheid Inspiratie Centrum in Broekland wordt aangedaan. Marten: “Duurzaamheid is voor bijna iedereen die gaat bouwen een thema. Heel verstandig, want duurzame huizen hebben doorgaans een prettig leefklimaat en zijn ook interessanter om in een later stadium door te verkopen. En gelukkig is het milieu ook voor steeds meer mensen een reden om een zuinig huis te bouwen of het huis als dusdanig aan te passen.”

De workshop vindt plaats op zaterdag 16 september van 10.00 tot 14.00 uur bij de studio van Marten aan de Laarhoeksweg 7 in Broekland. Meer informatie en inschrijven op http://www.droomdagsalland.nl. Wij zeggen: aanmelden maar. Zeker als je bouw- of verbouwplannen hebt ga je veel aan de workshop hebben.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search