Bouwblog van Sven en Inez (deel 5)

 In Bouwblog Sven en Inez

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Sven Slinkman (26) en Inez Oldeboer (24) je een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis aan de Marsweg in Middel.

Hoewel onze woning eigenlijk al opgeleverd is door Mensink, geven we graag nog een update over onze woning. Want ons huis is nog niet af. Zoals we eerder hebben uitgelegd, hebben we er voor gekozen om veel zelf te doen: om geld te besparen én omdat we het leuk vinden. En dus zijn we nog volop aan het bouwen. Een mooie tijdsbesteding voor de avonden en de weekenden.

 

Zoals je op de foto’s kunt zien, is er in de afgelopen weken weer het nodige gebeurd. Zo hebben we de zinken dakgoten laten plaatsen. Het ziet er strak uit en we vinden het heel goed bij ons type huis passen. Omdat we de steiger lenen van Mensink, hebben we ervoor gekozen om eerst aan het werk te gaan met de delen van de woning waar we zonder steiger niet bij kunnen. Denk aan het verven van de kozijnen en de boeiplanken en het plaatsen van het glas. Gelukkig is mijn (Sven’s) moeder erg fanatiek met de kwast, dat scheelt een hoop.

Aan de voorkant van de woning zijn we ook gestart met het bevestigen van de douglas planken. Deze planken zijn ongeveer 25 millimeter dik en 150 millimeter breed. Tussen de planken zit een opening van een halve centimeter. Dat komt er hoe dan ook fraai uit te zien, maar is wel even een karweitje. Voordat we van start zijn gegaan met het bevestigen van de planken, hebben we een mal gemaakt, zodat we precies weten hoe de planken bij de kozijnen en in de hoeken uitkomen. Zomaar ergens beginnen leek ons niet zo’n goed plan. Een ‘tikker’ schiet met luchtdruk RVS schietnagels door de planken. Dat werkt mooi!

Ondertussen houden we de sfeer er lekker in. We hebben regelmatig hulp en de radio staat altijd aan. En natuurlijk is het de kunst om genoeg pauze te houden. De komende tijd gaan we bezig met het afronden van de buitengevel. Daarna gaan we verder met het inrichten van de meterkast en het metselen van de binnenmuren. Als het goed is kunnen we volgend voorjaar in de woning. We zijn er nog niet, maar het schiet al wel mooi op. We hebben geen haast, dus dat scheelt. En gelukkig kunnen we Mensink bellen op Whatsappen als we vragen hebben.

Wie weet tot de volgende keer!

Groet,
Sven en Inez

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search