Nieuw bij Mensink: Wendy Schrijver Stemerdink

 In Geen categorie

We hebben een nieuw gezicht op kantoor: Wendy Schrijver Stemerdink. Afkomstig uit Enschede, tot voor kort woonachtig en Raalte en sinds kort inwoner van het prachtige Broekland. Om het ijs te breken stellen we haar via onze digitale kanalen aan je voor. Maar voel je vooral vrij om binnenkort kennis te komen maken op kantoor. De deur staat (zeker met deze temperaturen) altijd open.

Wendy, leuk dat je er bent. Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
“Ik ken Mensink via jullie vliegende keep Michel, een kameraad van mijn man. Via hem ken ik de verhalen en de projecten. Dat sprak me aan dus stuurde ik een hele tijd terug eens een open sollicitatie. Begin dit jaar nam Gonard contact met mij op. Diezelfde middag zat ik al aan de koffie met hem. Het klikte en ik werd aangenomen.”

Wat is je achtergrond?
“Ik heb ruim elf jaar gewerkt bij Bouwbedrijf Koopmans in Enschede. Daar was ik samen met twee vrouwelijke collega’s verantwoordelijk voor de nazorg van de grote bouwprojecten: wij zorgden voor de planning, de facturatie, de aansturing van onderaannemers en de afhandeling opleverpunten. Ik heb daar een goede tijd gehad, maar was op een gegeven moment toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij Mensink gevonden. Ik ga hier sturing geven aan het asbest-bedrijf: Asbest Service Salland. Voor mijn tijd bij Koopmans heb ik trouwens ook nog bij Conrad Electronic gewerkt.”

Wat ga je bij Asbest Service Salland doen?
“Ik ga het hele proces regelen: van intake gesprek tot het financieel afsluiten van het werk en alles wat er tussen ligt. Ik sta op papier als administratief medewerkster, maar in de praktijk ga ik meer doen. Ik ga de asbest nog net niet zelf van het dak halen, haha! In mijn werkzaamheden zal ik intensief optrekken met Monique, die verantwoordelijk is voor de administratie van de bouw-tak van Mensink.”

Je bent, samen met Monique, een van de schaarse dames in de bouw. Waarom spreekt deze wereld je aan?
“De mentaliteit vind ik heerlijk. Ik ben niet het type vrouw dat de hele dag over vrouwendingetjes kletst. De rechtlijnigheid van mannen is top. Zo is het en zo gaan we het doen. Niet lullen, maar aanpakken. Verder vind ik de tak van sport gaaf om van dichtbij mee te makken. We zijn met elkaar bezig om nieuwe dingen te realiseren. Het idee krijgt vorm op papier, begint vervolgens in de grond en uiteindelijk ontstaat er iets moois. Prachtig, toch?”

Hoe vind je het om in een oude varkensschuur te werken?
“Het heeft wel wat, charme vooral. Ik kom uit een gelikt kantoor met veel glas en alles spik en span. Wat dat betreft is het een hele verandering. Maar ik kijk liever uit over het platteland dan over de A1.”

Je bent sinds kort ook Broeklander. Hoe bevalt dat?
“Goed wel! Mijn man Jurriën Schrijver zit in het bestuur van het Broeklander Feest en heeft vroeger bij Buiting gewerkt. Hij kent het Broeklandse goed. Bij mij is de binding nog wat minder, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat snel komt. Ik ken al veel mensen en zal mij nuttig maken waar mogelijk. Onze dochter Rosalie is al gestart op school en Sophie gaat binnenkort ook. Wij gaan hier samen iets opbouwen!”

Tot slot, wat wil je bereiken bij Mensink?
“Ik wil het bedrijf goed leren kennen en mijn weg vinden. Ik ben al een eindje op weg dus dat komt wel goed. Met het asbest-bedrijf willen wij zoveel mogelijk asbest in de omgeving saneren. De provincie Overijssel wil alle asbest voor 2024 van de daken hebben. Genoeg werk aan de winkel.”

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search