Bouwblog van Sven en Inez (deel 3)

 In Bouwblog Sven en Inez

Bij de bouw van een huis komt er veel op je af. Het is een roerige tijd met een hoop geregel en veel beslismomenten. Maar bouwen is vooral heel erg leuk. Ben je benieuwd hoe opdrachtgevers het bouwproces ervaren? In deze blogreeks geven Sven Slinkman (25) en Inez Oldeboer (24) je een kijkje achter de schermen bij de bouw van hun huis aan de Marsweg in Middel.

In de afgelopen weken is er veel gebeurd. Ons huis komt nu echt tot leven. Bekijk de foto’s maar. Je begrijpt direct wat we bedoelen. Helemaal als je bedenkt dat hier een paar weken geleden nog helemaal niets was. De kozijnen zijn inmiddels geplaatst en de buitenmuren op de begane grond zijn gemetseld. Het lijkt net echt. En het huis lijkt nu ook veel groter.

(Tekst gaat verder onder de foto’s.)

 

Bouwen is een leuk proces, omdat je continue vooruitgang ziet. We lopen elke dag op de bouw rond. We maken foto’s en visualiseren hoe het straks gaat worden. Dat is steeds minder moeilijk, omdat het huis steeds meer vorm krijgt. We zijn nog altijd heel enthousiast over het ontwerp: elke keer krijgen we de bevestiging dat we de juiste keuzes gemaakt hebben. Een goed gevoel!

Steiger opbouwen
In de tussentijd hebben we voortdurend contact met werkvoorbereider Arjan en voorman Sander van Bouwbedrijf Mensink. We overleggen over de planning, over keuzes die gemaakt moeten worden en over wat wij zelf gaan doen. Dat laatste is zeker bij ons een belangrijk onderdeel.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Zo hebben we afgelopen zaterdag onze hulptroepen weer ingeschakeld. Samen met vrienden en familie hebben we de steiger rondom het huis opgebouwd. Het is een steiger met een oud systeem, die kan blijven staan zo lang we deze nodig hebben. Ook als Mensink weg is. Erg fijn dat we dat zo hebben kunnen regelen. Zeker als je ook veel zelf wil doen, is het fijn als er zo met je mee wordt gedacht.

Hout- of gaskachel?
Bouwen betekent ook keuzes maken. Zo moesten we de afgelopen week doorgeven waar in de ramen we ventilatieroosters willen. Ook hebben we het gehad over de (door ons) verkeerd geplaatste buitenkraan. Deze komt nu aan de kant van de keuken. Het is een beetje een technisch verhaal, dus we besparen jullie de details. En dan was er nog een keuze: de binnenmuren laten metselen door Mensink of zelf doen? In overleg hebben we besloten dat we het zelf gaan doen. De stenen zijn al geleverd, dus we kunnen aan de slag. Over de kozijnhoogte en -breedte moeten we nog wel even nadenken.

Keuzes die niet direct zichtbaar worden, maar wel nu gemaakt moeten worden zijn het lastigst om te maken. Een voorbeeld is de keuze voor de kachel. We twijfelen over een hout- en een gaskachel. Doordat het huis een Hectar funderingsvloer heeft, en er geen kruipruimte onder de vloer is, hebben we voor de zekerheid een loze leiding geplaatst, waar later eventueel een gasleiding door kan. Dit geeft ons nog even wat tijd om na te denken.

Tot de volgende update!

Sven en Inez

Lees ook deel 1 en deel 2 van deze blogreeks.

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search