Terugluisteren: Eerhard in het Ondernemerscafé van RTV Raalte

 In Geen categorie

Afgelopen woensdagavond was Eerhard te gast bij het radioprogramma Ondernemerscafé van RTV Raalte. Met presentator Hans Lenderink ging Eerhard een uur lang in gesprek over (het ontstaan van) Bouwbedrijf Mensink, de nieuwe tak Asbest Service Salland, zijn zoon Christian en zijn recente reis naar Guinee-Bissau.

Luister terug: http://rtvraalte.nl/OndernemersCafe_EerhardMensink.mp3

Het ontstaan van Mensink Bouwbedrijf
Over het ontstaan van Mensink Bouwbedrijf vertelt Eerhard onder meer: “Mijn broer en ik hebben allebei de middelbare landbouwschool afgerond, met het idee om thuis de boerderij van onze vader voort te zetten. Werk op de boerderij was er ook wel voor twee jongen gezinnen, maar inkomen niet. En dus moesten we iets anders gaan doen. Mijn broer [Gonard] is toen bij een kippenboerderij aan de slag gegaan als onderhoudsman en ik ben bij Serco in Lemelerveld gaan werken als dakdekker.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

IMG_6671Later vertelt Eerhard over zijn zoon Christian, die in 1992 werd geboren – de uiteindelijke trigger voor het starten van een eigen bedrijf: “Als baby was het niet duidelijk wat hij precies had, maar het was wel goed mis. Na veel ziekenhuisbezoeken kon ik eigenlijk geen vrij meer krijgen van mijn baas. Het was of werken of ontslag. Christian lag ondertussen nog steeds in Utrecht. Ik vond mijn familie belangrijker dan werken en dus ben ik gestopt bij Serco. Henk Brouwer van Serco stelde voor dat ik voor mezelf begon. Hij kon me wel aan werk helpen. Mijn broer zag mogelijkheden om samen een bedrijf te starten, want we kunnen allebei wel metselen. Zo is in 1992 een metselbedrijf ontstaan, wat later is uitgegroeid tot een aannemersbedrijf. We wilden eigenlijk geen personeel, maar dat is een beetje mislukt. We zijn nu met dertig mensen.”

Guinee-Bissau
Verderop in de uitzending vertelt Eerhard ook uitgebreid over de reden voor het oprichten van Asbest Service Salland, de heftige periode waarin zijn zoon Christian acht maanden lang in het ziekenhuis in Groningen lag en Eerhard iedere dag op en neer reisde om hem op te zoeken, en zijn recente reis naar Guinee-Bissau ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Als presentator Lenderink vraagt wat die reis hem heeft gebracht, antwoordt Eerhard: “Ik heb gemerkt dat waar ik ook ben ik het heel fijn kan hebben met mezelf. Slecht eten, niet slapen, geen luxe, dat maakt niet uit. Noem alle omstandigheden maar op. Ik dacht al dat ik dat kon, maar nu weet ik het zeker.”

Deze berichten vind je misschien ook interessant
Showing 2 comments
 • Charles Huijben
  Beantwoorden

  Jullie hebben het goed gedaan met de middelbare landbouwschool opleiding , later nog een technische opleiding
  gedaan ???
  Bovendien een mooi verhaal Eerhard

  vr.gr.

  • Mensink
   Beantwoorden

   Beste Charles,

   Dank voor je reactie, leuk.

   Ik kan je melden dat we beiden ((Eerhard en ik), geen technische opleiding hebben gedaan na de landbouwschool.
   We hebben de kennis opgedaan door het simpelweg te vragen op het moment dat er behoefte bestond aan extra kennis.

   En een kwestie van gezond boeren verstand, dat heeft ook geholpen.

   De kunst van de omgang met mensen (klanten en personeel) is volgens ons vele malen belangrijker (en complexer) dan de techniek die je beoefend. Dat telt voor veel vakgebieden als je het mij vraagt.

   Groet,
   Gonard

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search