Dit was het jaar 2016 voor Mensink Bouwbedrijf

 In Geen categorie

Het jaar 2016 zit erop. Een jaar waarin de bouwsector de crisis definitief achter haar liet. In deze blog blikken we graag nog één keer terug op het afgelopen jaar, voordat we ons vizier definitief richten op hopelijk een mooi nieuw jaar met veel mooie en leuke werken.

 1. Een jaar zonder winter

2016 was een jaar zonder echte winter. Dat is niet alleen goed nieuws voor onze tere handen en oren, maar zeker ook voor de portemonnee van een bouwbedrijf. Een winter is vaak het verschil tussen een gezond financieel jaar of een verliesgevend jaar. 2016 had nauwelijks een winter en dus konden we in de maanden januari, februari en maart lekker veel productie maken.

 1. De crisis is voorbij

Je merkt het aan alles: de crisis in de bouw is nu ook voorbij. De werkvoorraad neemt toe en de prijs stijgt naar een gezonder niveau. De tijd waarin bouwbedrijven zich inschreven voor een werk onder de kostprijs (om personeel maar aan het werk te houden), lijkt voorbij. 2017 wordt daarmee een fundamenteel ander jaar dan de periode die achter ons ligt (2008-2015).

 1. Goed gevulde werkvoorraad

Dat die crisis voorbij is merken we direct aan de werkvoorraad. Waar het tussen 2008 en 2015 dikwijls overleven was in de wintermaanden, hebben we voor 2017 een werkvoorraad tot ver in de lente. En ja, dat is wel eens anders geweest. De prijzen zijn daarbij beter, zodat er een kans bestaat dat we er ook nog iets aan overhouden. En ja, ook dat werd weer eens tijd.

 1. Verdere inzet op creativiteit en ontwerpen

In 2016 hebben we in de persoon van Jouri Loozeman een nieuwe tekenaar in dienst genomen. Geen bouwkundig tekenaar, maar een creatief tekenaar. Met Marten én Jouri hebben we nu een stevig creatief team dat in staat is om woondromen van onze klanten te vertalen naar fraaie woningen. We geloven daarin en hebben nu ook de mankracht om het waar te maken.

 1. Asbest Service Salland

2016 was ook het jaar waarin we ons eigen asbestrenovatiebedrijf oprichtten: Asbest Service Salland. De website staat inmiddels en de eerste klanten hebben zich gemeld. Ook de eerste klusjes zijn al uitgevoerd. Tegelijkertijd is er nog veel werk aan de winkel. Alleen al in Overijssel liggen nog miljoenen vierkante meters asbestplaten op daken. Hopelijk gaan we een gedeelte daarvan in 2017 saneren én renoveren.

 1. Talent

Een sector die in de lift is betekent gelijk ook een roep om goede mensen. Op dit moment hebben we met Niels, Rico, Jeffrey en Robin vier jongens in opleiding waar we erg blij mee zijn. In 2017 zullen we onze zoektocht naar talent vervolgen. Wil je gaan werken in de bouw en lijkt het je leuk om de opleiding bij ons te volgen? Laat het ons gerust weten.

 1. Een hoop mooie projecten

Terwijl me met een schuin oog kijken naar de projecten die we in 2017 mogen gaan doen, is het ook goed om nog even stil te staan bij al het moois wat we in 2016 hebben mogen bouwen. Met name in Diepenveen hebben veel moois gebouwd, zoals een mooi project aan de Olsterweg. De nieuwe bewoners zijn erg tevreden en dat is altijd leuk om te horen. Het geeft energie om dit soort prestaties ook in 2017 neer te zetten.

Zo, dat was 2016. En nu op naar 2017. Maar eerst: even twee weken niets. Namens het hele Mensink team wensen we je fijne feestdagen en een mooi 2017.

Marten
Eerhard
Gonard

Laatste Berichten
Showing 2 comments
 • H. Groenewegen
  Beantwoorden

  Beste Team Mentink,

  Bedankt voor jullie nieuwjaar wensen en het lenen van vier stempels.
  Ze hebben ons huis gestut in een periode, waarin een zijmuur moest worden verwijderd.
  Erg belangrijk.
  hartelijke groeten en vele mooie bouwsuccessen toegewenst in 2017.
  Hans

  • Mensink
   Beantwoorden

   Beste Hans, we zien je berichtje nu pas, maar beter laat dan nooit. Graag gedaan en we wensen jou ook een mooi jaar toe.
   Groeten!

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search