4 projecten in 2017 waar we naar uitkijken

 In Geen categorie

Onze werkvoorraad voor 2017 is goed gevuld. Om je een idee te geven wat er in het nieuwe jaar allemaal op de planning staat, lichten we er in deze blog vier projecten uit: een passief huis, een verhoogde woning met veel glas, een vrijstaand huis in IJsselmuiden en de renovatie van een grachtenpand in Zwolle.

  1. unnamedPassief huis

In 2017 gaan we voor het eerst een passief huis bouwen. Een passief huis is een huis dat bijna volledig gebruik maakt van gratis beschikbare warmte (de zon en lichaamswarmte). Voor de overige warmtebehoefte maakt een passief huis gebruik van een duurzame warmtebron, in dit geval een pellet kachel. Daarnaast heeft dit huis zonnepanelen, triple beglazing en wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals hout en leisteen. Meer weten over passief bouwen en wonen? Lees dan het blog op de site van onze huisontwerper Marten Jansen.

 

  1. unnamedMensink-wijk in IJssel Muiden

In IJssel Muiden zijn we momenteel drie woningen aan het bouwen, waarvan er één nagenoeg klaar is. Met de laatste van de drie zijn we net begonnen (zie afbeelding). Hoe we in IJssel Muiden zijn uitgekomen vraag je je misschien af? Nou, heel simpel. De toekomstige bewoners van het eerste huis dat we daar gebouwd hebben waren dusdanig enthousiast dat ze ons op informatieavonden flink hebben gepromoot.

 

 

  1. unnamed-1Nieuwe buren

Dit huis wordt pal naast ons kantoor aan de Broeklanderdijk gebouwd. Het is een verhoogd huis, dat aan één kant meer gesloten is en aan de andere kant – de kant van het uitzicht – juist helemaal open door de toepassing van veel glas. Omdat de woonkamer verhoogd ligt, kunnen de bewoners in de zomer prachtig over het hoge mais kijken. Een staalconstructie ‘draagt’ de woning.

 

 

 

  1. unnamed-1Thorbeckegracht

Op één van de mooiste plekjes in Zwolle, de Thorbeckegracht, zijn we begonnen met de renovatie van monumentaal grachtenpand. En ja, daar moet het een en ander aan gebeuren. Het oranje dak wat je ziet op de afbeelding zat vol met asbest. Dat hebben we inmiddels gerenoveerd. Door de aanwezigheid van asbest werd de zolderverdieping voorheen helemaal niet gebruikt. In de nieuwe situatie wordt dat een mooie woonkamer/lounge. Op de eerste verdieping komt straks een keuken. De slaapkamers bevinden zich in het achterste deel. Leuk detail: op de begane grond heeft de broer van de eigenaar van de woning een fietsenwinkel.

Laatste Berichten

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search