Mensink Bouwbedrijf onderdeel foto-expositie ‘Steengoed Keibest’

 In Geen categorie

Afgelopen maand zijn een aantal van onze metselaars op de foto gezet bij een project aan de Olsterweg in Diepenveen. De foto’s worden gebruikt voor de expositie ‘Steengoed Keibest’. De expositie wordt op 12 mei geopend in Architectuurcentrum Rondeel in Deventer.

Baksteen vormt al eeuwenlang het belangrijkste bouwmateriaal van ons land. Nog steeds bepaalt baksteen het beeld van de architectuur in onze steden en dorpen. We zijn echter zo gewend geraakt aan bakstenen gevels en muren, dat de rijke variatie aan vormen en toepassingen ons meestal ontgaat. Aanleiding voor Architectuurcentrum Rondeel om aandacht te besteden aan de productie en de toepassing van baksteen.

Schermafbeelding 2016-04-25 om 15.43.08

De expositie vertelt ons alles over de historie van de baksteen en de innovaties rond dit natuurproduct. Ook wordt er stil gestaan bij het ambacht van metselaar. Want elke dag kunnen we nog met verwondering kijken naar het vakmanschap waarmee gebouwen, gevels en ornamenten zijn vervaardigd. Is er nog steeds ruimte voor de creatieve metselaar die door kijken, nadoen en oefening in staat is zin en voldoening uit zijn ambacht te halen? De vakman die het verschil weet tussen een kloostermop, klisklezoor, paardelul en komma-baksteen?

De toegang is gratis. De expositie is open van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Architectuurcentrum Rondeel
Stromarkt 18C, Deventer.

Meer info: www.rondeeldeventer.nl

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search