Waarom wij het dak aan de grond maken

 In Geen categorie

We kiezen er bij Mensink Bouwbedrijf altijd voor om het dak aan de grond in elkaar te timmeren. Huh? Maar het dak moet toch óp het huis. Ja, dat klopt, maar dat kan ook als het dak al helemaal af is.

Het dak aan de grond in elkaar timmeren brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst hoeven we alle bouwmaterialen niet steeds naar boven te sjouwen of te hijsen. Dat scheelt tijd, moeite en gedoe. Aan de grond heb je alle gereedschappen en bouwmaterialen binnen handbereik en hoef je geen halsbrekende taferelen uit te halen om materiaal en gereedschap naar boven te krijgen. Dat is veiliger en we besparen hijskosten.

Timmerman Robin Dollenkamp beaamt dat realisatie van het dak aan de grond veel voordelen met zich meebrengt: “Voorheen was het veel lastiger om het dak aan de grond in elkaar te timmeren, omdat we de precieze maten pas wisten als we bij het dak waren aanbelandt. Maar met de huidige meetapparatuur software is het mogelijk om maten exact uit het 3D-tekenprogramma te halen. Één belletje naar kantoor en ik weet precies in welke hoek ik een balk af moet zagen. Zo hoef ik als timmerman niet meer te wachten tot de metselaars op de verdieping klaar zijn. Zo besparen we tijd en kan ik op hetzelfde project blijven werken.”

Als het dak klaar is en op het huis kan worden gehesen, dan grijpen we dat moment aan om ook andere zaken naar boven te hijsen, zoals een op de grond gemetselde schoorsteen en afbouw materialen. Aansluitend kunnen ook de dakplaten worden gelegd met de hijskraan, aangezien deze door de hoge isolatiewaardes vandaag de dag niet meer te tillen zijn met de handen. Een dag een kraan huren en het is voor elkaar.

Dat hijsen is een heel spektakel, volgens Robin: “Het trekt altijd een hoop bekijks en dat is ook logisch. Het is toch indrukwekkend om te zien hoe een dak in zijn geheel op een huis wordt geplaatst. Extra mooi als alles klopt natuurlijk. Inmiddels is dat voor ons niet meer zo spannend. We hebben het al tientallen keren gedaan en het past altijd.”

Laatste Berichten
Comments
pingbacks / trackbacks

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search