Achter de schermen aan de Diepenveenseweg in Olst

 In Geen categorie

Door het jaar heen werken we aan veel bijzondere projecten. Een van de hoogtepunten de afgelopen tijd: deze verbouwde schuur aan de Diepenveenseweg in Olst. Hoewel de schuur van buiten bijna identiek is gebleven, herken je het aan de binnenkant niet meer. Een kijkje achter de schermen. Voor, tijdens en na de bouw.

De opdracht was duidelijk: zoveel mogelijk van de hoofdvorm van de oude schuur intact laten. Op onderstaande foto is te zien wat de staat van de schuur was bij aanvang. De dakpannen zijn er hier al af. Deze hebben later keurig terug geplaatst.De opdracht was duidelijk: zoveel mogelijk van de hoofdvorm van de oude schuur intact laten. Op onderstaande foto is te zien wat de staat van de schuur was bij aanvang. De dakpannen zijn er hier al af. Deze hebben later keurig terug geplaatst.

Wat we aan de buitenkant hebben gedaan: dakramen toevoegen voor meer licht en een klein stukje van het dak afgesnoept voor hoge deuren aan de noordkant (op foto’s onderaan zichtbaar). Voor de rest is de buitenkant alleen grondig gerenoveerd. Van binnen is alles helemaal gestript. We hebben er een verdiepingsvloer ingemaakt met twee slaapkamers en een badkamer. Maar aangezien de bewoners vooral op de begane grond leven, is er ook een slaapkamer met badkamer op de begane grond.

En dan is dit het resultaat. Best goed gelukt toch? Het bewijs dat het mogelijk is om van een oude schuur een mooi en modern woonhuis te maken. Nog even wat plintjes plakken en dan kunnen de bewoners erin. We wensen ze alvast veel woonplezier.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search