Dit moet je weten over gevlinderde betonvloeren

 In Geen categorie

Beton als vloerafwerking in je huis is in de mode. Dat zal je vast niet ontgaan zijn. De VT Wonen staat er vol mee, en ook op Pinterest vliegen de plaatjes je om de oren. Niet geheel onterecht, want een gevlinderde betonvloer is een mooi product. In deze blog vertellen we je er alles over.

Een gevlinderde betonvloer is eigenlijk een simpele betonvloer die is afgewerkt met een vlindermachine (of troffelmachine). Door beton te vlinderen (gladstrijken) wordt de vloer slijtvast en vlak. Dit geeft een mooi natuurlijk effect. Van oorsprong worden gevlinderde betonvloeren vooral gebruikt voor industriële toepassingen, zoals fabriekshallen en parkeergarages. Daar zijn nu woonhuizen bijgekomen.

Flexibel
Het resultaat van een gevlinderde betonvloer is niet 100 procent te controleren. Veel mensen die voor een gevlinderde betonvloer kiezen vinden dat ook juist de charme van deze vloer. Maar let op: de kleur grijs die je in je hoofd hebt kan anders uitvallen dan je van te voren verwacht. Veel factoren hebben invloed op het uiteindelijke resultaat, zoals luchtvochtigheid, temperatuur en de droogsnelheid. Een beetje flexibiliteit is dus gewenst.

Tegenwoordig zijn er allerlei middelen die kunnen helpen om het resultaat te sturen. Zo is het mogelijk om vooraf kleurstof toe te voegen aan het cement. Daarnaast kunnen we de vloer achteraf nabehandelen, door de vloer in te strooien met een kleurstof. Deze kleurstoffen kunnen een vloer lichter of donkerder maken, maar veranderen de structuur niet.

Laat je een glas wijn vallen op een gevlinderde betonvloer, dan zie je deze over tien jaar nog steeds. Als je dit een probleem vindt, dan zijn er allerlei beschermmiddelen ontwikkelt die vlekken tegengaan, zoals een transparante coating. De kleur en uitstraling van de vloer blijft dan hetzelfde.

Uitstraling
Een gevlinderde betonvloer geeft je ruimte een strakke en industriële uitstraling. Dit werkt goed in combinatie met Douglas houten gebinten of mooie accessoires, zoals een doorkijkhaard of een groot en kleurrijk bankstel.

Kortom: het basisproduct is eenvoudig, maar op het gebied van nabehandeling zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk jij na over een mooie gevlinderde betonvloer in je huis? Laat het ons weten, dan laten we je zien wat er mogelijk is.

Laatste Berichten
Comments
  • Jan Ardesch
    Beantwoorden

    Mooi helder verhaal over de gevlinderde vloeren.

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search