Help, ik wil een huis bouwen!

 In Geen categorie

De kavel op dat prachtige plekje hebben jullie al een tijdje op het oog. In gedachten staat jullie droomhuis er al. De makelaar belt met het goede nieuws: jullie bod is geaccepteerd. Blijheid. Maar dan? De concrete invulling van je droomkavel levert doorgaans vraagtekens en onzekerheid op. Jullie hebben de grond, maar wat nu? In dit blog geven we 5 tips.

  1. Ga op je gevoel af

Een fijn huis is voor een groot gedeelte gebaseerd op je gevoel. Een soepel bouwproces met goed overleg en zonder zorgen en problemen is een goede start van een fijne tijd in je nieuwe huis. Je wil een fijne bouwpartner, het liefst met een klik. Kortom: ga op je gevoel af.

  1. Zoek op internet

De beste manier om je in eerste instantie te oriënteren is het internet. Hier zie je waar een bouwbedrijf goed in is, hoe een bouwbedrijf zich onderscheid van de concurrentie, en wie de mensen zijn die jouw toekomstige huis gaan maken. Daarnaast kun je aan de website goed zien of je te maken hebt met een professionele partij.

  1. Ga in gesprek

Een bouwbedrijf op het oog? Ga dan in gesprek. Nodig jezelf uit bij het bedrijf om kennis te maken. Probeer op basis van een of meerdere gesprekken na te gaan of de aannemer je begrijpt. Dit kun je doen door de aannemer te vragen wat zijn visie en mening is over het ontwerp dat je wellicht al hebt laten maken door een architect of ontwerper. Vraag de aannemer ook hoe zij de verdere uit- en afwerking van het project zien. Beter nog is om je woonwensen en woondromen voor te leggen aan de aannemer (zonder concreet ontwerp), om er zo achter te komen of hij er iets van begrepen heeft.

  1. Vraag om referenties

Goed gevoel? Vraag om referenties om te onderzoeken wat eerdere klanten hebben ervaren. Vraag om adressen, zodat je eerder werk van de aannemer met eigen ogen kunt aanschouwen. Maar vraag ook om telefoonnummers van eerdere klanten, zodat je niet alleen het eindresultaat kan beoordelen, maar ook het bouwproces. Kortom: ga na of mensen tevreden zijn over de samenwerking met het desbetreffende bouwbedrijf.

  1. Ga in gesprek over geld

Als het gevoel bij een aannemer goed is na de eerste vier stappen, wordt het tijd om te gaan praten over geld. Een goede aannemer mag in staat geacht worden om samen met jullie toe te werken naar een eindresultaat dat past binnen het vooraf vastgestelde budget. In de bouw is doorgaans alles mogelijk. Het kan altijd mooier en ingewikkelder, maar ook altijd eenvoudiger en slimmer. Kortom: in principe moet een aannemer in staat zijn om samen met jou te komen tot een oplossing die jullie dromen in vervulling laat gaan, passend binnen jullie budget. Begin dus niet met praten over budget in het begin van jullie oriëntatiefase.

Nadat ook deze niet onbelangrijke stap is gezet, kan er gebouwd worden, waarbij je samen met het bouwbedrijf jullie droomwoning gaat realiseren. Een mooie woning bouw je namelijk samen, waarbij het eindbeeld en sfeer die jullie in de woning voor ogen hebben het belangrijkste is.

Veel succes met het vinden van de juiste aannemer!

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search