30.000 nieuwe woningen in 2015

 In Geen categorie

Goed nieuws! De verkoop van nieuwbouwwoningen is terug op het niveau van voor de crisis in 2008. In het afgelopen half jaar zijn er in totaal bijna vijftienduizend nieuwe woningen verkocht, gemiddeld zo’n tweeëneenhalf duizend per maand.

Twee jaar geleden kwam de gemiddelde verkoop amper boven de duizend woningen per maan uit. Vorig jaar ging het om bijna zeventienhonderd woningen per maand. Verwacht wordt dat in 2015 uiteindelijk dertigduizend woningen gebouwd zullen worden. Dat is inclusief de woningen die wij op dit moment aan het bouwen zijn.

Oorzaak van deze groei is de lage hypotheekrente en de lage huizenprijs. Wie nu een huis koopt is gemiddeld 27 procent goedkoper uit dan voor de crisis.

Deze berichten vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter

Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search