Gebruik internet als je een aannemer kiest

 In Geen categorie

Bouwplannen? Het internet is een prachtig medium om je te oriënteren. Welke bouwbedrijven zijn er allemaal in de regio, en vooral ook: waar zijn zij goed in? We merken steeds vaker dat mensen ons portfolio hebben bekeken, en aan de hand daarvan een offerte aanvragen. “We zien dat jullie goed zijn in de renovatie van karakteristieke boerderijen, willen jullie ook eens bij ons komen kijken?”

Deze ontwikkeling juichen we van harte toe, en is in onze ogen een groot voordeel van het internet. Helaas zien we het ook nog wel eens anders. We zitten dan bij mensen om de tafel als we horen, nadat we onze offerte hebben toegelicht: “We hebben ook nog een prijs opgevraagd bij vijf anderen en zijn eigenlijk alleen nog maar aan het oriënteren.”

‘Bespaar 40% op bouwkosten’
Ook deze ontwikkeling is een gevolg van het internet. Daar wordt bijvoorbeeld geroepen ‘nodig 6 aannemers uit en bespaar 40% op uw bouwkosten’, maar volgens mij hebben mensen geen idee wat het maken van een offerte kost. Voor ons is het een grote kostenpost, want waar moeten we die uren op verhalen?

Oriënteer en selecteer
Als iedereen vijf of zes offertes aanvraagt, dan maakt dat bouwen over de hele breedte duurder. Elke aannemer moet die prijs hoe dan ook doorberekenen, waar dan ook. Terwijl het internet een prachtig medium is om vooraf al te bepalen is welke aannemer bij je past.

Ons advies: oriënteer, selecteer en vraag bij één of een kleine selectie aannemers een offerte op door ze uit te nodigen voor een afspraak. Dan kun je gelijk zien of er met de persoon een klik is, ook niet onbelangrijk. Echt niet tevreden? Dan kun je altijd nog verder kijken.

Laatste Berichten
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search