Kangoeroewonen: samen en toch afzonderlijk

 In Geen categorie

Kangoeroewonen is een term voor een woning waarbij ouderen en jongeren samen en toch afzonderlijk in een huis wonen. Bij Mensink Bouwbedrijf zien we dat steeds meer mensen gebruik maken van deze woonvorm. In deze blog legt Gonard Mensink er alles over uit.

Voordelen
“Kangoeroewonen, ook wel tandemwonen, heeft verschillende voordelen. Het feit dat ouderen langer thuis kunnen wonen wordt vaak gezien als het belangrijkste. Er is verzorging aan huis en als ‘opa’  of ‘oma’ komt te overlijden is er een sociaal vangnet. Bij een kangoeroewoning is er altijd leven om het huis.”

“Voor jonge mensen kan het ook heel fijn zijn om (een van de) ouders in de buurt te hebben. Naast de gezelligheid zijn er aantal praktische voordelen, zoals verzorging voor de dieren, oppas voor de kinderen en bewaking van het huis. Verder is kangoeroewonen een slimme en veilige manier om vermogen van de oudere naar de jongere generatie door te schuiven.”

Voorbeeld
“Het levende voorbeeld van een kangoeroewoning vind je naast ons kantoor aan de Broeklanderdijk, waar ik samen met mijn eigen ouders woon. Mijn vader vindt het harstikke fijn, al die bedrijvigheid om zijn huis. Hij helpt graag. Dat is voor ons ook fijn. Naast de werkzaamheden is het een prettige gedachte dat er altijd iemand is als wij weg zijn.”

Nadelen
“Gebrek aan privacy wordt vaak gezien als het belangrijkste nadeel. Gelukkig kunnen we dat bij Bouwbedrijf Mensink oplossen met creatieve ontwerpen. Door te spelen met de plaatsing van de woonentrees creëren we afzonderlijke wooneenheden in één huis.”

Recent opgeleverd
“Pas geleden hebben we een kangoeroewoning opgeleverd aan de Haansweg tussen Broekland en Raalte (zie foto). Er is een aanbouw uitgevoerd in de stijl van het al bestaande woonhuis. De rietenkap is doorgezet in de uitbouw, net als de houten kozijnen. Aan de achterkant van de aanbouw zijn er openslaande deuren.” Klik hier voor meer foto’s van deze woning.

Interesse in een kangoeroewoning? Neem eens contact met ons op.

Deze berichten vind je misschien ook interessant
Stuur ons een berichtje

Stuur ons een berichtje. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search